Loading color scheme

Ochrana před obtížným hmyzem v bio kvalitě

{phocagallery view=category|categoryid=1133|imageid=3323|float=left}Jarní a letní dny přinášejí nejen sluníčko a teplo, ale i otravný hmyz. Po štípnutí komára nebo bodnutí včely či vosy nemusíme vždy vyváznout pouze s otokem a nepříjemným svěděním. Při rozškrábání podrážděného místa může vzniknout i nebezpečná infekce. Prevenci bychom proto neměli v žádném případě podceňovat, zejména u dětí.


K ochraně citlivé a dětské pokožky jsou vhodné přípravky v bio kvalitě, které jsou nejen bezpečné, ale navíc nedráždí pokožku – na rozdíl od mnoha chemických preparátů. Navíc mnohdy mají i zjemňující účinek a zanechávají pokožku jemnou a provoněnou. Vhodné jsou např. olejíčky italské kosmetické značky LaSaponaria. Jde o směs esenciálních olejů s odpuzujícím účinkem (esenciální olej z pelargónií, citronové trávy a tea tree) a antibakteriálním a hojivým účinkem (tea tree, levandule ad.).
Směs esenciálních olejů odpuzující hmyz a klíšťata (Mix di oli essenziali Non mi pungi) obsahuje esenciální olej z pelargónií, citronové trávy a tea tree. Díky vysoce aromatickým silicím odpuzuje hmyz, který se bude držet od těla dále. Ochraňuje proti hmyzu i nepřímo při použití v aromalampách nebo přímo aplikovaná na pokožku. Jelikož se jedná o vysokou koncentraci, nejlepší je přidat několik kapek do čistého rostlinného oleje – např. mandlového, olivového, z pšeničných klíčků apod. a pak rozetřít po odhalených plochách těla. Obsah 10 ml, cena 199 Kč.


Směs esenciálních olejů s antibakteriálním účinkem (Mix do ili essenziali Dopo puntura) obsahuje levandulový a tea tree olej, díky nimž má vynikající zklidňující a antibakteriální účinky. Pokud už dojde na štípnutí nebo se na vás přisaje klíště, stačí kápnout nezředěný olej na postižené svědivé místo, které se rázem zklidní. Olej je vhodný i jako léčba při akutních kožních vyrážkách. Zředěný s rostlinným olejem se hodí i jako péče o citlivou pokožku obličeje a těla, která trpí vyrážkami, akné apod., na masáže nebo do koupele. Obsah 10 ml, cena 199 Kč.


La Saponaria vyrábí svoje esenciální oleje pouze destilací vodní párou nebo lisováním. Jsou bez jakýchkoliv dalších přídavků a uchovávají vůni a všechny další vlastnosti rostlin, ze kterých je olej získáván. Všechny kosmetické produkty LaSaponaria jsou ručně vyráběné, jsou čisté a ryze přírodní, bez chemie, parfemace, nežádoucích umělých složek a vyráběné s minimálním dopadem na životní prostředí. Kromě medu a propolisu nejsou používány ani žádné živočišné složky, produkty nejsou testovány na zvířatech. Hlavní surovinou je extrapanenský olivový olej kombinovaný s dalšími ingrediencemi v bio kvalitě. Produkty nesou logo italského bio certifikátu Biocosmesi Suolo e Salute. U každého produktu je v seznamu ingrediencí také uvedeno procento podílu bio složek: nejčastěji je to 70 nebo 95.

{phocagallery view=category|categoryid=1133|limitstart=0|limitcount=0}