Loading color scheme

Jarní péče a detox s kosmetikou LUSH

{phocagallery view=category|categoryid=1038|imageid=3031|float=left}Jaro klepe na dveře a na slunné a teplé dny se těší nejen naše duše, ale i tělo. Chladné zimní měsíce napáchaly škody na pleti i vlasech - jsou oslabené, díky nepříznivým vlivům chladu a mrazu je kůže vysušená, popraskaná a podrážděná a potřebuje oživit. Kromě pobytu na sluníčku pro načerpání nové energie a vitaminu D je potřebné se o pokožku a vlasy pečlivě postarat, vyživit a dopřát jim jarní očistu. Zde několik tipů na přírodní a čerstvé produkty LUSH.

Tvář

Ocean Salt - Peelingová směs z mořské soli a citrusů
V Lush zbožňují moře a tedy i přidávání mořské soli a řas do kosmetiky, protože překypují báječnými minerály. Pleťová směs Ocean Salt má podobný účinek, jako byste poslali svůj obličej na výlet k moři a dopřáli mu tam osvěžující cachtání ve vodě, pak očistnou kúru s citrónovou, grepovou a limetkovou šťávou a závěrem hydrataci a zvláčnění čerstvým avokádem a zklidnění absolutní silicí z listů violky. Používejte na mastnou pleť ob den a na suchou jednou týdně pro osvěžení a doplnění minerálů. (Pokud se vám náhodou dostane troška do úst, nevadí, chutná totiž taky dost dobře.) Použití: Naneste na vlhký obličej nebo kteroukoliv jinou část těla a masírujte krouživými pohyby. Poté opláchněte.

Aqua Marina – Čisticí pasta na pleť
Aqua Marina je jemný, zklidňující, ale účinný čisticí přípravek, který je radost používat. Jako lahodná růžová pěna zabalená v mořské řase je na dotyk měkounká a třaslavá, že byste si s ní nejraději hráli a ne myli obličej. Naneste, spláchněte a obličej bude hladší, jasnější a sladce voňavý. Obsahuje kalamín a aloe vera, které tiší podrážděnou pleť, zejména pokud jste se zapomněli na sluníčku nebo někde ve větru. Kaolín hluboce vyčistí a stáhne pleť. Okamžitý výsledek: hladší, hebčí a pevnější pokožka ihned po umytí. Dlouhodobý výsledek: pravidelné používání pomáhá detoxikovat pleť a chránit ji před každodenními nástrahami života. Použití: Vezměte malý kousek čistidla a rozmíchejte ho v dlani s vodou. Vzniklou směsí jemně masírujte obličej a potom opláchněte teplou vodou.

Drsňák Medík – Čerstvá pleťová detoxikační maska s peelingem
Je těžké vždycky dodržovat všechna pravidla. Spát osm hodin, vypít dva litry vody, cvičit a sníst pět kusů ovoce a zeleniny za den. Tahle maska je tu pro chvíle, kdy jste se pravidel tak úplně nedrželi. Detoxikuje a stimuluje pleť fenyklem, jalovcem, limetou a medem, mleté mandlové skořápky se postarají o peeling a pomohou pleti „prokouknout". Navrátí vaší tváři zář a živost.
Jak použít: vyndejte masku z chladničky a naneste štědrou vrstvu na očištěný obličej vyjma očního okolí. Po 5–10 minutách opláchněte.

Skin Drink – Krém pro žíznivou a vysušenou pleť
Máte-li suchou nebo vysušenou pleť po zimě, dopřejte jí vláhu. Skin Drink je hustý sytý hydratační krém, který promění hrubou vyschlou pokožku v měkkou a poddajnou po tak dlouho, jak jej budete používat. Je to totiž lahodný koktejl sezamu, mandlové a pupalkové silice, zvláčňujícího čerstvého avokáda v biokvalitě a zklidňující růžové silice, to vše smícháno s konejšivým aloe vera.

Tělo

Sugar Scrub – Cukrový peeling na tělo
Sugar Scrub je tvrďák, i když z cukru. Stimuluje tam, kde je třeba, s fenyklem a zázvorem se pustí do povadlé kůže a celulitidy. Zklidňující levandule má harmonizační efekt. Namočte se pod sprchou nebo ve vaně, pořádně vydrhněte a pak opláchněte. Neztrácí čas a jde na věc - a váš zadeček dá do formy.

Buffy - Krotitelka zadečkových tuků
Aplikujte Buffy na vlhkou pokožku ve vaně či ve sprše a kůže bude měkčí a hladká na dotek. Pořádně se vydrbejte (zejména se zaměřte na oblast zadečku - tedy pokud si přejete, aby se pak na něj zaměřovali jiní), spláchněte pelingovou mletou rýži, mandle a fazolky adzuki a pořádně se osušte. Už se nemusíte mazat tělovým krémem, protože pleť bude krásně zvlhčená kakaovým a bambuckým máslem. Exfoliační drhnutí pokožky je činnost povzbuzující na těle i na duchu: pokožka bude zářit zdravím a vy spokojeností.

Čarodějnický kotlík - Magická relaxační koupel pro hebkou pleť
Než jej hodíte do vany, doporučujeme zapálit v koupelně spoustu svíček a vypnout telefon. Každá porce této krémové pěny je obalena divoce rostoucími květinami, zabalena v mušelínu a převázána stužkou. Kakaové máslo a olej z jader vlašských ořechů se rozpustí v horké vaně, vykouzlí jemnou pěnu a zanechají po sobě mušelínový pytlíček plný ovesných vloček, kterým si můžete promasírovat celé tělo.

Rub Rub Rub – Sprchový gel s peelingem
Rub Rub Rub je tak trochu variace na běžný sprchový gel. Na peeling v LUSH použili mořskou sůl, protože perfektně čistí, je bohatá na minerály a po použití se ve vodě rozpustí a nezanese vám odpad. Tenhle modrý peeling je nebezpečně osvěžující díky kapce citrónové šťávy a tropické vůni květů mimózy. Namydlete se po celém těle a můžete ho použít dokonce i jako šampón.

Sympathy For The Skin – Úžasný banánovo-vanilkový krém na tělo
Banánovo-vanilkovo-mandlový tělový krém pro vysušenou pokožku. Zjemní popraskané ruce, díky zklidňujícím ingrediencím pomůže i popraskané pleti s ekzémy a vyrážkou. Báječně funguje také jako krém po slunění, i pokud jste to trochu přehnali. Jedna z největších klasik LUSH.

Ultrabalm - Krém na všecko
Cílem při výrobě Ultrabalmu bylo vynalézt multifunkční krém neobsahující ropu, který by nahradil vazelínu (která je ropným produktem). A povedlo se! Skládá se pouze z přírodního oleje a vosků. Vosk candelilla (veganská alternativa včelího vosku) vytváří ochrannou vrstvu, která udrží v pleti vlhkost, zatímco růžový vosk zklidňuje případná podráždění. Možnost použití je vskutku široká: bezvadný je jako hojivý balzám na rty, doporučujeme také namazat jím veškeré odřeniny a škrábance, suchou a hrubou pokožku např. na patách či loktech. Tvořivosti se ale meze nekladou, a tak Ultrabalm vyzkoušejte, jak vás napadne. Je to totiž doslova krém na všecko!

Vlasy

Rehab - Ozdravovna pro poničené vlasy
Rehab je šampon pro ztrápené vlasy, které potřebují odpočinek a relaxaci. Naštěstí to díky mixu ovocných enzymů a posilujících mandlových a olivových olejů netrvá moc dlouho a vaše vlasy budou opět zářit mládím a vitalitou. Jak jednou vyzkoušíte Rehab a zažijete tu hedvábnou hebkost, kterou dodá vaši zanedbaným loknám, už nikdy nebudete chtít nic jiného.

R & B - Rovnováha & Blaženost pro vaše vlasy
Pokud si vlasy žehlíte, fénujete, barvíte a odbarvujete, kulmujete či máte trvalou, potřebujete R & B. Pokud jsou vaše vlasy rozlétané, špatně upravitelné, suché, poškozené, nebo jim jen chcete dopřát extra péči a ochranu, potřebujete R & B. A pokud chcete lesklé, hladké vlasy provoněné pomerančovými květy, potřebujete R & B! Tropická másla a vosk candelilla pomohou hydratovat a dostat pod kontrolu všechny typy vlasů, zatímco tišící ovesné mléko zklidní vlasovou pokožku. Použití: malé množství krému nejprve promněte v prstech, potom vetřete do vlasů (vlhkých či suchých) po umytí, ale i kdykoli jindy.

H'Suan Wen Hua - Extra zvlhčující supermaska na vlasy
Do téhle masky jsme namíchali všechno, co nám matka příroda nabízí pro krásu a lesk vlasů: hydratační banány a avokádo, čerstvá vejce z chovu ve volném výběhu a sójový lecitin pro zlepšení struktury vlasu, výživný lanolin a olivový olej, který dodává odolnost a pružnost. Nebojte se obrátit k naší vlasové bohyni, dá do pořádku vlasy, které se dostaly z kondice. Vyživuje, hydratuje, pomáhá se snadným česáním.

 {phocagallery view=category|categoryid=1038|limitstart=0|limitcount=0}