Loading color scheme

Bio kosmetické produkty s arganovým olejem La Saponaria – extra výživa pro tělo

{phocagallery view=category|categoryid=538|imageid=1537|float=left}Arganový strom (Argania Spinosa - Arganie trnitá) roste endemicky pouze v polopouštních oblastech jihozápadu marockého království. Je schopen prospívat v nehostinném prostředí. Přežívá v extrémních teplotách, odolává suchu a roste v chudých půdní podmínkách. Může žít i více než 200 let. Oblasti, kde arganové stromy rostou, jsou od roku 1999 chráněné organizací UNESCO jako národní marocké bohatství, protože arganový strom je v současnosti ohrožen. Tyto stromy totiž hrají velmi důležitou roli v oblasti životního prostředí a potravinového řetězce. Jsou schopné přizpůsobit se nejchudším podmínkám a přesto poskytovat kvalitní plody.

V současné době je o arganový olej celosvětově obrovský zájem a ve svých produktech jej používají mnohé kosmetické značky. Není divu. Pokožce poskytují skutečně ojedinělé nutriční, léčivé a kosmetické účinky, ve srovnání s ostatními oleji a přírodními produkty. I proto je olej z plodů arganového stromu tak vzácný. Olej je perfektní prostředek pro hydrataci, výživu a ochranu pleti díky vysokému obsahu přírodních antioxidantů (Vitamin E) a Omega 3-6-9. Zpomaluje stárnutí pleti a zanechává ji pružnější a jasnější.

Italská kosmetická značka LaSaponaria nabízí ucelenou řadu produktů s arganovým olejem v bio kvalitě, zahrnující péči o tělo i obličej. Pro LaSaponaria je produkovaný v Agadiru malou společností, která bojuje proti dezertifikaci a zplaňování krajiny.

Hydratační krém na obličej

Lehký krém se snadnou vstřebatelností je určený pro mastnou a smíšenou pleť, která netoleruje příliš výživné přípravky. Obsahuje gel z aloe vera a bio arganový olej, které zanechávají pleť zjemněnou a hebkou. Je ideální jako denní krém a jako podklad pod make-up. Neobsahuje žádné umělé parfémové složky, vůni mu dodává bio esenciální olej z pomerančového květu. 50 ml. 100% přírodní, vyrobeno ručně. Certifikát Biocosmesi verde 70, 399 Kč.

Výživný krém na obličej

Bohatý krém na suchou pokožku, který ji dokonale hydratuje a vyživuje do hloubky díky arganovému oleji, olivovému oleji a bambuckému máslu. K efektu napomáhají aktivní přírodní extrakty a esenciální oleje z léčivých bylin a rostlin (heřmánek, vilín, cypřiš, řebříček, majoránka), které byly sbírány ručně. Pomáhá také k prevenci vrásek a udržení elasticity pleti, jasu a mladistvosti. 50 ml. 100% přírodní produkt vyrobený dle tradičních metod. Certifikát Biocosmesi verde 70, 519 Kč.

100% arganový olej

Olej je možné používat na velmi citlivou a suchou pleť obličeje i těla a také jako speciální masku na suché a poškozené vlasy. 50 ml. Certifikát Biocosmesi Veritas, 459 Kč.

Výživné tělové mléko s olivovým a arganovým olejem

Tělové mléko zanechává pokožku hydratovanou a sametově hebkou díky svému 100% přírodnímu složení. Obsahuje extrapanenský olivový olej, arganový olej, bambucké máslo a extrakt z měsíčku lékařského, které mají vysoce regenerační a výživné účinky. Je obohacené o čisté esenciální oleje z heřmánku, majoránky, hořkého pomeranče a řebříčku, díky nimž bude pleť odpočinutá a jemná. 200 ml. Certifikát Biocosmesi verde 70, 459 Kč.

Hlavní principy LaSaponaria

  • Podporuje místní malé farmáře
  • Používá suroviny v bio kvalitě (italský certifikát Biocosmesi Suolo & Salute) a odpovídající principům fair trade
  • Zakládá si na pečlivé ruční výrobě
  • Receptury jsou jednoduché a účinné, s nízkým dopadem na životní prostředí
  • Nepoužívá Sodium lauryl ether sulfate, silikon, EDTA, parfémy, syntetická barviva a jiné umělé složky
  • Netestuje na zvířatech
  • Balí své výrobky do ekologických a recyklovatelných obalů

 {phocagallery view=category|categoryid=538|limitstart=0|limitcount=0}