Loading color scheme

Bio kosmetika LaSaponaria – čistá a přírodní péče o tělo

{phocagallery view=category|categoryid=324|imageid=1029|float=left}Čisté rostlinné oleje, esenciální oleje, přírodní bylinné extrakty, semínka a rostlinné složky: tak jednoduché je složení kosmetických výrobků italské značky LaSaponaria. Společně s velikou láskou a zapálením tvoří tento producent pouze ručně vyráběné kosmetické produkty, které jsou čisté a ryze přírodní, bez chemie, parfemace, nežádoucích umělých složek a vyráběné s minimálním dopadem na životní prostředí. Kromě medu a propolisu nejsou používány ani žádné živočišné složky, produkty nejsou testovány na zvířatech. Hlavní surovinou je extrapanenský olivový olej kombinovaný s dalšími ingrediencemi v bio kvalitě.

V sortimentu LaSaponaria nechybějí mýdla, krémy, šampony, sprchové gely a masážní a esenciální oleje. Všechny produkty vznikají ve vlastní výrobě v středoitalském regionu Marche: LaSaponaria spolupracuje s místními farmáři a využívá tak maximálně tamější slunečné a teplé klima.

Produkty nesou logo italského bio certifikátu Biocosmesi Suolo e Salute. U každého produktu je v seznamu ingrediencí také uvedeno procento podílu bio složek: nejčastěji je to 70 nebo 95.

Hlavní principy LaSaponaria

  • Podporuje místní malé farmáře
  • Používá suroviny v bio kvalitě (italský certifikát Biocosmesi Suolo & Salute) a odpovídající principům fair trade
  • Zakládá si na pečlivé ruční výrobě
  • Receptury jsou jednoduché a účinné, s nízkým dopadem na životní prostředí
  • Nepoužívá Sodium lauryl ether sulfate, silikon, EDTA, parfémy, syntetická barviva a jiné umělé složky
  • Netestuje na zvířatech
  • Balí své výrobky do ekologických a recyklovatelných obalů

Výběr produktů

Mýdla (89 Kč)

Všechna mýdla LaSaponaria obsahují pouze ingredience místní produkce a bio původu. Jsou na bázi bio extrapanenského olivového oleje (který představuje cca 60 % obsahu celého mýdla) a dále obsahují bio kokosový olej, rostlinné oleje, nejčistší esenciální oleje, bylinné extrakty a místní bylinky, které dodávají mýdlům barvu a vůni. Můžete si vybrat z 10 druhů podle typu pokožky.

Přírodní mýdlo Pomeranč a skořice (bohaté na vitamin E)

Mýdlo bohaté na přírodní antioxidanty díky vysokému obsahu vitaminu E obsaženému v oleji z pšeničných klíčků a bio extrapanenském olivovém oleji. Díky pomerančovému oleji s antibakteriálními vlastnostmi a esenciálním olejem ze skořice, který má hřejivé a tonifikační účinky, je určené pro posílení těla a duše a pro ty, kdo mají rádi kořenitou a afrodiziakální vůni skořice.

Přírodní mýdlo Mák a cypřiš (revitalizující s efektem scrub)

Mýdlo na bázi extrapanenského bio olivového oleje je obohacené o esenciální oleje citronu a cypřiše s vynikajícími tonifikujícími a regeneračními účinky. Zanechává pokožku jemnou a hydratovanou díky avokádovému oleji a napomáhá přirozenému obnovování pokožky pomocí semínek z máku, které fungují jako peeling. Má příjemnou jemně citronovo-olejovou přírodní vůni.

Přírodní mýdlo Med a levandule (zjemňující a čisticí)

Určené pro jemnou pleť, kterou zjemňuje díky medu a vyživuje díky olivovému a mandlovému oleji. Obsahuje čistý esenciální levandulový olej, který má zklidňující a čisticí účinky a vyrovnává pleť. Má příjemnou levandulovou vůni.

Přírodní mýdlo Růže a bambucké máslo (vyživující pro citlivou pleť)

Vyživující a zvláčňující vlastnosti bio bambuckého másla jsou určené pro citlivou a jemnou pokožku, která potřebuje speciální výživu. Je obohacené o extrakty z růžového květu a šípkového plodu a směs nejčistších esenciálních růžových a muškátových olejů, které mají vyživující a zjemňující vlastnosti.

Přírodní mýdlo - Středomořské s aloe vera (pro podrážděnou pleť)

Mýdlo na bázi bio extrapanenského olivového oleje s esenciálními oleji šalvěje, rozmarýnu a máty a obohacené o extrakt z kopřivy a gel z aloe vera. Hojivé a stahující účinky esenciálních olejů spolu s čisticím účinkem máty a zvláčňujícími a zklidňujícími vlastnostmi aloe vera činí z tohoto mýdla perfektní prostředek pro čištění podrážděné a problematické pokožky.

Přírodní mýdlo Propolis a citron (pro aknózní pleť)

Toto mýdlo je speciálně určené pro mladistvou a aknózní pleť. Čistí a dezinfikuje do hloubky pomocí esenciálního oleje ze sicilských citronů, který má stahující účinky, a bio propolisu coby přírodního antibakterika. Zároveň však nedráždí díky výživným vlastnostem bio extrapanenského olivového oleje a zjemňujícím účinkům medu.

Eko mýdlo Marseille pro ruční praní

Je ekologické a účinné. Mýdlo vyrobené podle tradiční receptury tzv. marseillského mýdla z extrapanenského olivového oleje, kokosového oleje a s esenciálními oleji tea tree a citronely, které mají desinfekční a antibakteriální účinky. Je perfektní pro ruční praní jemného prádla, které nechcete prát v pračce, a také na cesty. 99 kč

{phocagallery view=category|categoryid=324|limitstart=0|limitcount=0}