Loading color scheme

Pleť na podzim rozzáří korneo peeling

ESSENTEkrabickaBBpeel-therapywebsize Chcete-li pro svou pleť udělat po létě něco opravdu prospěšného, dopřejte jí korneoterapeutickou kúru. Tato velmi účinná a zároveň zcela šetrná metoda vyhladí a rozjasní pleť a poradí si i s takovými nedokonalostmi, jako jsou pigmentové skvrny, vrásky nebo jizvičky po akné. Odměnou vám bude zářící a omlazená pleť.

„Podzim a zima jsou pro korneoterapeutickou kúru ideálním obdobím a mezi ženami, ale už i mezi muži, je o tuto proceduru velký zájem. Jedná se totiž o neinvazivní a zároveň velmi účinnou metodu, při níž se aktivují buňky hluboko v kůži a také tvorba kolagenu a elastinu. Korneo peeling si poradí s povadlou pletí, pigmentovými skvrnami, rozšířenými póry, vráskami, ale třeba i s jizvičkami po akné. Aby bylo možné dosáhnout opravdu výrazných účinků a pleť byla dokonale vyhlazená a rozjasněná, je třeba zkombinovat profesionální ošetření v kosmetickém salonu s domácí péčí o pleť,“ vysvětluje Denisa Jasinská z české kosmetické značky Essenté, která Peel-Therapy Concept před dvěma lety vyvinula.

Účinná metoda vlídnější k pleti
Peel-Therapy Concept je unikátní způsob peelingu, který, podobně jako chemické peelingy, pracuje s AHA kyselinami, ale na rozdíl od nich je k pleti mnohem šetrnější. „Zatímco chemický peeling proniká velmi silně a razantně do nejhlubších vrstev pleti, korneoterapeutický peeling působí stejně účinně, ale je k pleti mnohem vlídnější díky jedinečné technologii postupného uvolňování AHA kyselin pomocí lamelárního vodního gelu (LWG). Tento gel se na pokožce rozpouští a AHA kyseliny se uvolňují do kůže postupně, progresivní a kontrolovatelnou cestou, proto nedochází k popáleninám či zánětům pokožky, jako tomu někdy bývá u chemických peelingů,“ říká Martina Košťálová z týmu Essenté.
Při korneoterapeutické kúře se profesionální ošetření v kosmetickém salonu kombinuje s domácí péčí o pleť s využitím speciálních přípravků. Tato intenzivní kúra se většinou skládá ze 4-6 ošetření v salonu, které se opakují po 1 až 2 týdnech.

Jak korneoterapeutická kúra probíhá:

  1. Dva týdny před návštěvou salonu – aplikujete doma večer na pleť Essenté Přípravný peeling krém, který nastartuje proces exfoliace. Přes den používáte krém se SPF ochranou.
  2. V salonu – kosmetička nanese na vyčištěnou pleť nejprve Essenté Přípravný gel. Následuje Essenté Korneo peeling, který působí 15 minut. Po jeho smytí se nanáší na 10 minut Essenté Hyaluronový booster.
  3. Doma – mezi jednotlivými ošetřeními použijete k vyčištění pleti ráno a večer Essenté Mycí emulzí s AHA kyselinami. Ráno aplikujete Essenté Hyaluronový booster a na něj nanesete denní krém s vyšším SPF. Na noc je pak důležité nanést Essenté Therapy krém, který také obsahuje AHA kyseliny zapouzdřené v LWGelu, podporuje další exfoliaci a je pro úspěšný výsledek korneoterapeutické kúry zcela zásadní. Navíc pleť hloubkově hydratuje a rozjasňuje.

Tip na doma: Intenzivní noční péče
Essenté Therapy krém je unikátní projasňující a stimulující noční krém, který intenzivně obnovuje strukturu pokožky a okamžitě ji vyhlazuje, vypíná, barevně sjednocuje, redukuje vrásky a viditelně ji rozjasňuje. Obsahuje speciální lamelární vodní gel (LWG gel), díky němuž se AHA kyseliny uvolňují do pokožky postupně po dobu 10 hodin, proto nedochází k podráždění či zánětům pokožky. Další důležitou složkou krému je kyselina hyaluronová, která zajišťuje intenzivní hydrataci. Essenté Therapy krém je výborný jako rozjasňující a hydratující krém i mimo korneoterapeutickou kúru pro všechny typy pleti.

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ PRODUKTY PRO PÉČI O PLEŤ NALEZNETE U NAŠEHO PARTNERA >>