Loading color scheme

Jak vybrat letní vůni pro muže: vsaďte na lehké a svěží vůně

shutterstock599003660 S příchodem parných dnů nastal čas uložit tlusté svetry do šatníku a oprášit letní kolekci. Pánové by neměli zapomínat ani na obměnu parfémů – ovocné a květinové tóny se na mužském těle vyjímají ve vysokých teplotách lépe než těžké kořeněné vůně. Pokud váš protějšek se změnou váhá, překvapte ho milým dárkem. Poradíme, jak mezi parfémy pro muže vybrat vůni, kterou si váš partner zamiluje.

Pánská výzva: proč vyměnit stávají parfém za nový?
Oblíbil si váš miláček silné vůně s nádechem koření nebo dřeva? Pokud patří mezi zarputilé odpůrce změn, možná se oblíbené vůně tak snadno nevzdá. Existují ale přinejmenším 3 dobré důvody, proč se výměna kosmetických doplňků vyplatí i mužskému pohlaví:

1. Udrží si osobní jiskru a šarm – k létu patří hravé a svěží tóny, v nichž se odráží vůně dálek i dozrávajícího ovoce. Zejména ve chvílích, kdy teploty překročí třicítku, vám partner poděkuje. Díky nové vůni zůstane svěží i při delším pohybu na sluníčku.

2. Změnu ocení i nejbližší okolí – zejména pokud se vaše polovička běžně pohybuje v uzavřených prostorách, kde se může ostatním zatočit z výrazné vůně hlava. Decentní parfémy pro muže umožní svým nositelům vyniknout v davu, aniž by se v jejich přítomnosti cítili ostatní nepříjemně.

3. Poznají lépe sami sebe – během léta lákají parfumerie rozmlsané zákazníky na řadu limitovaných edicí, které v jiném ročním období jen tak neseženete.
Dejte svému muži šanci vyzkoušet nepoznané. Třeba najde zalíbení ve vůních, o kterých by dříve ani neuvažoval.

Jaké druhy vůní jsou na trhu k dostání?
Při výběru parfému vezměte v potaz povahu, osobní vkus i záliby obdarovaného. Budete mít větší šanci, že svého muže přesvědčíte, aby vyzkoušel vůni, která mu přece padne jako ulitá. Vybírat můžete z pestré škály vůní:

Ovocné vůně
Osvěžující a nevtíravé. Nejsou-li vašemu partnerovi cizí lehké, a přitom podmanivé tóny, možná mu učarujete vůní zralého ovoce – citrusů, pomerančů, bergamotu nebo jablek. Pokud navíc patří mezi aktivní sportovce, zůstane svěží i po náročném fyzickém výkonu.

Květinové vůně
Jasmín, rostoucí tráva nebo aroma rozkvetlých bylin. Květinové vůně jsou ideální pro věčně romantiky. Obdarujte svého přítele netradiční vůní a třeba vás na oplátku pozve na večeři při zapadajícím slunci.

Dřevité vůně
Parfém s jemným nádechem santalového dřeva ocení jedinci se zdravým sebevědomím nebo milovníci exotických vůní, které díky vašemu jedinečnému dárku mohou okusit (doslova) na vlastní kůži.