Loading color scheme

Jak se zbavit stresu a prozářit si den i svou pleť

essentedenisajasinska2020006websize Dlouhodobý stres nám škodí a negativně se projevuje i na pleti, která vypadá nezdravě, unaveně a tvoří se na ní „starostlivé“ vrásky. Nejlepší obranou proti stresu je pohyb, správné dýchání, strava plná vitamínů a dostatečný spánek, za které nám poděkuje i naše pleť – přidáme-li kvalitní péči, bude jenom zářit.

Jednou z nejúčinnějších metod v boji se stresem je aktivní pohyb. Sportování a cvičení pomáhá i proti kosmetickým problémům, které bývají často vedlejšími projevy naší vnitřní nepohody, jako je akné, povadlá pleť nebo vrásky.
„Pohyb podporuje cirkulaci krve, z těla se vyplavují toxiny, do kůže se dostává více okysličené krve a zvyšuje se produkce kolagenu,“ vysvětluje Denisa Jasinská z české kosmetické značky Essenté, která se v Česku zabývá vývojem kosmetických produktů podle nejnovějších vědeckých poznatků. „Výsledkem je pleť zářící ještě dlouho po cvičení a uvolněné svaly, které tak nemají tendenci se stahovat a vytvářet vrásky. A dokonce i pocení kůži prospívá, protože se při něm uvolňují póry.“

Důležité je ovšem i správné dýchání… Okysličený organismus si totiž lépe poradí se stresem, ale třeba i s projevy stárnutí. Ostatně, oba tyto jevy spolu úzce souvisejí. Většinu dne dýcháme povrchově, ale zaměříme-li se na prohloubení dechu, případně ovládneme-li jógová dechová cvičení, naučíme se, jak si stres držet od těla. A projeví se to i na naší pokožce.

Čím nakrmit pleť
Na stav pleti má samozřejmě velký vliv i složení naší stravy. Proto je vhodné zaměřit se zvláště na ty potraviny, které dokážou pleť revitalizovat a doslova rozzářit. „Patří mezi ně například papája s vysokým obsahem vitaminu C, u něhož bylo prokázáno, že zvyšuje tvorbu kolagenu a zpevňuje pokožku. Tento silný antioxidant rozjasňuje pleť, pomáhá ji hojit a chrání ji před UV zářením způsobujícím stárnutí. Podobné účinky mají i jahody, kiwi, citrusy, šípky, rakytník, brusinky, papriky, brokolice, špenát nebo kapusta,“ doporučuje Denisa Jasinská a dodává, že pevnost pokožky podporuje také chlorella a vodní řasy, které jsou plné aminokyselin, antioxidantů, vitaminů B a C, bílkovin, omega-3 mastných kyselin, vápníku, železa a vlákniny. Zároveň připomíná zásadu vypít denně 2–3 litry tekutin denně (při sportu více), především v podobě čerstvé vody bez chemických úprav, která z těla vyplavuje toxiny.

Pro duševní vyrovnanost i krásnou pleť je zcela zásadní i dostatek kvalitního spánku. Doporučení spát 7-8 hodin denně je celkem známé, ne každý ale ví, že nejdůležitější je nepropásnout fázi hlubokého spánku, která obvykle přichází mezi druhou a třetí hodinou ranní. Tehdy totiž dochází k obnově a regeneraci buněk a tkání. Právě v tuto dobu budou také nejlépe účinkovat kosmetické přípravky pro podporu zdravého a mladistvého vzhledu pleti.

Stojí za vyzkoušení:
Essenté Therapy krém je unikátní projasňující a stimulující noční krém, který obsahuje technologickou novinku – speciální lamelární vodní gel. Díky němu se AHA kyseliny, zapouzdřené v gelových lamelách, uvolňují do pokožky postupně po dobu 10 hodin, proto nedochází k podráždění či zánětům pokožky. Zároveň je zachována vysoká účinnost. Obsažené kyseliny (glykolová, mléčná a citronová) podporují proces exfoliace, regenerují pleť a stimulují tvorbu kolagenu a elastinu. Další důležitou složkou krému je kyselina hyaluronová zajišťující intenzivní hydrataci. Therapy krém významně obnovuje strukturu pokožky a okamžitě ji vyhlazuje, vypíná, barevně sjednocuje, redukuje vrásky a viditelně ji rozjasňuje. Je vhodný pro všechny typy pleti. 

Essenté Vitalizační krém je speciální péče proti prvním známkám stárnutí pleti. Obsažené aktivní látky podporují vlastní produkci kolagenu v pokožce, pomáhají s obnovou jejích běžných funkcí, tím zlepšují pevnost a pružnost pleti a vyhlazují jemné vrásky. Krém pleť viditelně vypíná, zpevňuje kontury obličeje, redukuje tvorbu vrásek a zlepšuje strukturu pleti. Zároveň podporuje a stimuluje regenerační procesy probíhající v pokožce. Pravidelná aplikace viditelně prospívá celkovému stavu pokožky a udržuje její zářivý a zdravý vzhled. Krém se hodí i pro velmi citlivou pokožku.