Loading color scheme

Chyby při zimní péči o pleť. Neděláte je také?

nikolbarovaessentewebsize Mnozí lidé si stále myslí, že hydratační krémy mohou v pokožce zmrznout, proto je raději nepoužívají. Tyto obavy jsou ale zbytečné, vzkazují odborníci a doporučují dopřát pleti v zimě kromě pravidelné hydratace i výživu a ochranu před začervenáním.

„Základem zimní péče o pleť je zvolit výživnější krém než ten, který používáme v létě. Určitě ale nic nezkazíme, pokud použijeme hydratační řadu. Mnoho lidí se bohužel stále ještě domnívá, že hydratační krémy by se neměly v zimě používat, protože voda v nich obsažená by nám mohla „zmrznout“ na obličeji, když je venku pod nulou. Pokud však používáme kvalitní kosmetiku, jsou tyto obavy zbytečné. Moderní přípravky, tzv. kosmeceutika, totiž nepracují pouze na povrchu pokožky, ale umožňují aktivním látkám pronikat do jejího nitra a tam působit,“ vysvětluje Denisa Jasinská z české kosmetické značky Essenté. Takto funguje například nízkomolekulární kyselina hyaluronová, která dokáže proniknout do spodních vrstev pokožky a pozitivně ovlivňovat metabolismus buněk. Právě tuto účinnou složku ostatně obsahuje i většina přípravků řady Essenté.

Nebojte se krémy (jedné značky) kombinovat
V zimním období je správná volba krému obzvlášť důležitá. Tady prý podle odborníků často chybujeme. „Pokud například mladou dívku trápí akné a používá i v zimě stále jen krém zaměřený na tento problém, zřejmě si pleť abnormálně vysušuje. Když to zjistí, sáhne nejspíše po výživném krému, ale ten zase zhorší projevy akné,“ dává příklad zkušená kosmetička Nikol Bárová ze společnosti Essenté.

A jaké řešení je tedy v tomto případě správné? „Nebát se různé přípravky od jedné značky kombinovat. V tomto případě tedy doporučuji nanést nejprve na postižená místa booster na akné, na něj pak lehký krém na akné a na ostatní místa v obličeji aplikovat například krém na citlivou pleť, který pomáhá předcházet jejímu začervenání. Takto se budou účinky všech použitých přípravků ideálně doplňovat,“ radí Nikol Bárová.

Střídání teplot pleti nesvědčí
Časté střídavé přechody z vytápěných místností do mrazivého počasí, spojené se střídáním teplot, představují zvláště pro citlivou pleť velkou zátěž. Ta pak reaguje zarudnutím, a může dojít i k viditelnému popraskání žilek (tzv. kuperóze). Nejlepší ochranu proto představují krémy, které jsou speciálně vyvinuty pro hypersenzitivní pokožku se sklonem k začervenání, zánětu a s viditelně popraskanými žilkami. Tyto přípravky přinášejí okamžitou úlevu od podráždění a zmírňují zarudnutí pokožky. Zároveň zlepšují žilní mikrocirkulaci, hydratují a projasňují pleť.

„Ještě lepších výsledků pak dosáhnete, pokud před nanesením krému redukujícího začervenání použijete speciální intenzivní booster. Ten totiž účinky krému ještě znásobí,“ radí na závěr zkušená kosmetička Nikol Bárová z české kosmetické společnosti Essenté.

3 zimní tipy k vyzkoušení:
1. Essenté Výživný hydratační krém poskytuje intenzivní, okamžitou a dlouhodobou hydrataci a svěžest. Tento krém s výživnou texturou je vhodný pro suchou a citlivou pleť. Protože se rychle vstřebává, představuje ideální základ pod make-up. Pleť získá zářivý a zdravý vzhled, bude na dotek jemná a vláčná. Krém zvyšuje pevnost a pružnost pokožky, příjemně voní, lehce se roztírá a nezanechává na pleti mastný film. Je vhodný jako denní i noční krém. 

2. Essenté Booster proti začervenání je booster pro hypersenzitivní pleť, který aktivně redukuje začervenání pokožky, odstraňuje pocity pálení, suchosti a podráždění. Hydratuje, okamžitě redukuje viditelné zarudnutí a předchází riziku jeho opětovného rozvoje, protože zlepšuje žilní mikrocirkulaci a posiluje pružnost kapilár. Zároveň zmírňuje projevy akné a zpomaluje proces stárnutí pleti. Nanáší se na požadovaná místa vždy před aplikací pleťového krému a jemně se rozetře. 

3. Essenté Expres krém proti vráskám poskytuje intenzivní efekt redukce a vyplnění vrásek, a to bez nutnosti aplikace botulotoxinu. Intenzivně a dlouhodobě vyhlazuje mimické vrásky, viditelně vypíná a zpevňuje kontury očního okolí, hydratuje a posiluje pleť. Obsahuje jedinečnou účinnou látku SNAP-8™ peptide, a to v maximálním doporučeném množství 10 %. Klinická studie u tohoto krému prokázala redukci vrásek až o 63 % během 28 dnů pravidelného používání, při aplikaci 2x denně. Krém stačí nanést rovnoměrně na obličej, krk a dekolt a lehce vmasírovat. 

U NAŠEHO PARTNERA NALEZNETE TAKÉ SPOUSTU ZAJÍMAVÝ PŘÍPRAVKŮ PRO PÉČI O PLEŤ ZA ZAJÍMAVÉ CENY >>