Loading color scheme

Letní líčení s Petrou Křivkovou-Svoboda: „Osvědčené stálice, na které nedám dopustit“

1 Moderátorka a v současnosti dvojnásobná maminka Petra Křivková-Svoboda prozrazuje své kosmetické rituály a oblíbené produkty. „Co se líčení týče, jsem pěkný konzervativec. Do experimentů se nepouštím a sázím na své osvědčené stálice,“ říká Petra a představuje své oblíbené produkty při návštěvě Metropole Zličín s dcerou Ráchel.

Řídím se heslem „méně je více“
„Asi jako každá žena, tak i já se cítím dobře, když jsem upravená, a potěší mě, když mi někdo z okolí řekne, že mi to sluší. Péče o zevnějšek je navíc důležitá i vzhledem k mé profesi. Ale všeho s mírou. Pokud mě nečeká zrovna natáčení nebo výjimečná příležitost, raději volím decentní líčení,“ popisuje Petra, která za dekorativní kosmetikou vyráží nejraději do kamenných obchodů Estée Lauder, FAnn či Sephora, kde se ráda nechá svěřit do rukou zdejších odborníků.

„Už roky zůstávám věrná produktům, které mi vyhovují, a především v létě oceňuji jejich jemné a rozjasňující tóny, lehkou strukturu a ochranu před sluncem. V teplých letních dnech sáhnu i po jemných svěžích vůních, má oblíbená je květinová Bright Crystal od Versace,“ představuje svůj osvědčený letní výběr Petra.

Odbornice ze Sephora radí: „Během parných letních dnů se budete cítit lépe s lehkým make-upem, který doporučuji vybírat s ochranným faktorem. Ideálně tak spojíte líčení s potřebnou sluneční ochranou. Pokud si nejste jistá správným odstínem, poraďte se s odborníkem, který pomůže vybrat ten správný barevný tón k vaší pleti. Opálení podpořte rozjasňovačem nebo bronzerem, který ještě více podtrhne snědou pleť.“

Co v kabelce nesmí chybět
Obzvlášť v létě, kdy je líčení potřeba sem tam upravit, je dobré mít malé pomocníky vždy po ruce. „V kabelce vždy nosím tužku na obočí od Benefit a neobejdu se bez rtěnky nebo lesku na rty. Teď v létě dávám přednost spíše lehkým texturám i tónům. Mé oblíbené jsou od značky Dior nebo Yves Saint Laurent,“ popisuje Petra.

Petra a její kosmetické rituály
Manikúra, pedikúra nebo masáž. Relax a péči o krásu, za kterou běžně vyrážíme do specializovaných salonů, si občas dopřeje každý. Petra pravidelnou péči nepodceňuje ani doma. „Péči o krásu vnímám především jako kvalitní péči o pleť než jako dekorativní kosmetiku. Já osobně věnuji velkou pozornost odličování, hydrataci a výživě pleti,“ prozrazuje Petra, která si oblíbila odličovací produkty od Lancôme či vyživující masku na rty od Laneige.

Odbornice ze Sephora radí: „Čistá a správně hydratovaná pleť je základ, obzvlášť když je vystavena mnohdy silným slunečním paprskům. Dopřejte jí proto v létě potřebnou výživu a zklidnění, ať už formou hydratačních masek, zklidňujících krémů nebo především v létě osvěžujících hydratačních sprejů a tělových mlh.“

MNOHO ZAJÍMAVÝCH PRODUKTŮ PRO LÍČENÍ NAJDETE U NAŠEHO PARTNERA >>