Loading color scheme

Tučné krémy na zimu: dieNikolai sází na ghí máslo, smetanu a další hodnotné lipidy.

Vbr-ze-stbrnch-hrozn-1800x1800 Kosmetická péče v zimním období si žádá výživné krémy, které pleť dostatečně ochrání před extrémními mrazy a dodají tolik potřebné a pokožce přirozené lipidy. Rakouská biodynamická značka dieNikolai sází na zcela lokální výrobu, exotické suroviny nahrazuje vlastní biodynamickou produkcí. Arganový olej je nahrazen olejem z hroznových jader, bambucké máslo pak například tučnou smetanou či ghí máslem.

Osvědčenými krémy na zimu jsou Šafránové pohlazení, Výběr ze stříbrných hroznů a Ranní sběr hroznů určené primárně pro pro pokožku s nedostatkem lipidů, pro suchou pleť se sklony k podráždění a ke svědění. Balzámy díky svému vysokému podílu lipidů dlouhodobě a nepřetržitě vyživují pokožku a posilují ji při obnově její přirozené ochranné funkce. Pro rychle se mastící pleť je určen krém Šafránové osvěžení.

Vyživující pleťový krém dieNikolai – Šafránové pohlazení
Vyživující pleťový krém se zklidňující vůní šafránu je určen zejména pro suchou a velmi suchou pleť. Obsažené přírodní látky, smetana a ghí, pleť zvlhčují a podporují její rychlou regeneraci.

Vyživující pleťový krém s certifikací Demeter vyrobený z produktů biodynamického zemědělství byl vyvinut speciálně pro pokožku s nedostatkem lipidů, pro suchou pleť se sklony k podráždění a ke svědění. Tento balzám díky svému vysokému podílu lipidů dlouhodobě a nepřetržitě vyživuje pokožku a posiluje ji při obnově její přirozené ochranné funkce. Obsažená smetana navíc podporuje dozrávání keratinocytů (kožních buněk), posiluje proces přirozené obnovy pokožky a působí tak proti tvorbě šupinek. V kombinaci se zklidňujícím výtažkem ze šafránu a z lipového květu se pleť zklidní a bude dostatečně ošetřena tak, aby mohla obnovit svoji přirozenou ochrannou funkci.

Hlavní složky a jejich účinek:

• Smetana a Ghí máslo jemně zvlhčují a vyživují pokožku
• Olej z hroznových jader ošetřuje pokožku a podporuje její regeneraci
• Výluh z lipového květu a šafrán zvlhčují a zklidňují pokožku

Vyživující pleťový krém dieNikolai – Výběr ze stříbrných hroznů
Vyživující pleťový krém se zvýšeným obsahem oleje z hroznových jader a dalších vzácných olejů (např. olej ze santalového dřeva) intenzivně pomáhá chránit, vyživovat a regenerovat všechny typy pleti. Pomáhá pokožce obnovit vyváženost a zářivost.

Biodynamický vyživující pleťový krém Výběr ze stříbrných hroznů obsahuje v rámci krémů die Nikolai nejvyšší podíl oleje z hroznových jader (22%). Tento olej, společně s dalšími rostlinnými oleji a včelím voskem pokožku intenzivně ošetřuje, hydratuje, posiluje její přirozenou ochrannou funkci a podporuje její obranyschopnost před škodlivými vlivy prostředí a volnými radikály. Olej z meruňkových jader a mandlový olej dodávají pokožce sametovou měkkost a zásobují ji potřebnými lipidy (tuky, které v epidermis drží buňky pohromadě a bez nichž dochází ke stárnutí pokožky). Zvlhčující výtažek z hroznových slupek pomáhá opětovně vybudovat přirozenou sílu pokožky a zmírňuje suchost a pocity napětí. Tento krém je vhodný pro všechny typy pleti.

Hlavní složky a jejich účinek:

• Obsažené rostlinné oleje vyživují náročnou pleť a dodávají jí pružnost
• Výluh z hroznových slupek zvlhčuje a posiluje pokožku
• Včelí vosk rozjasňuje a ochraňuje pokožku

Denní pleťový krém dieNikolai – Ranní sběr hroznů
Výjimečné složení denního krému dieNikolai s olejem z hroznových jader, ghí, oleje z meruňkových jader a dalšími aktivními antioxidanty maximálně vyživuje denně namáhanou pokožku a poskytuje jí potřebné lipidy pro zachování vitality a pružnosti. Krém je vhodný pro extra suchou a zralou pleť.

Denní krém dieNikolai – Ranní sběr hroznů je vyvinut speciálně pro každodenní péči o namáhanou a unavenou pleť, která má zvýšené nároky na ošetření. Unikátní složení tohoto krému, přímo přeplněného antioxidanty a aktivními přírodními složkami, je ideálně sladěno s potřebami vaší pleti. Denní péče na bázi oleje z hroznových jader zásobuje pokožku potřebnými lipidy, posiluje ji a chrání proti působení škodlivých vlivů vnějšího prostředí a proti volným radikálům. Ghí a obsažený olej z meruňkových jader navíc vyživují pokožku a udržují ji vláčnou a hebkou. V kombinaci s posilujícím výtažkem z hroznových slupek pomáhá tento krém zmírňovat suchost a pocity napětí kůže a tím přispívá k přirozené rovnováze pokožky.

Hlavní složky a jejich účinek:

• Ghí máslo intenzivně vyživuje pokožku
• Obsažené rostlinné oleje posilují a ošetřují pokožku
• Výluh ze slupek hroznů zvlhčuje a posiluje pokožku

Hydratační pleťový krém dieNikolai – Šafránové osvěžení
Osvěžující, hydratační pleťový krém dieNikolai se zklidňujícím výtažkem ze šafránu byl vyvinut speciálně pro pleť se sklonem k podráždění.

Samotný šafrán zásobuje pleť nezbytnými hydratačními komponenty, které stimulují buněčné dýchání, přirozený metabolismus tkání a přispívají ke správné funkci a obranyschopnosti pleti. Další aktivní složkou tohoto krému je olej z hroznových jader, který je velmi lehký a nemastný, s intenzivními antioxidačními vlastnostmi. Pro jeho vlastnosti optimálně působí na vláčnost a jemnost pleti. Přirozený cyklus obnovy pokožky je podpořen vysokým obsahem smetany, která nejen dodává pleti správnou hydrataci, ale zejména napomáhá zrání keratinocytů (kožních buněk). V kombinaci s výluhem z lipových květů, který také aktivně přispívá k regeneraci pleti, dostává Vaše pokožka ideální ošetření pro každodenní činnost, získává na pružnosti, a působí sametovým dojmem.

Hlavní složky a jejich účinek:

• Smetana a šafrán jemně zvlhčují a matují pokožku
• Olej z hroznových jader udržuje vlhkost pokožky a posiluje ji
• Výluh z lipového květu zklidňuje a hydratuje pokožku

Co je to biodynamické zemědělství?
Biodynamické zemědělství stojí na antropozofické filozofii doktora Rudolfa Steinera, jehož učení respektuje veškeré cykly přírody, sbírá byliny jen v období, kdy mají největší sílu, odmítá škodlivá hnojiva a využívá znalostí jednotlivých rostlin a jejich účinků tak, aby sklizeň ochránilo před škůdci. Důležitou a nedílnou roli zde hraje živočišný svět starající se o okysličenou půdu, která je zdrojem zdraví a živin. Ty pak působí ve výsledném produktu na naši pleť.

Zásady dieNikolai:

• pouze lokální suroviny z oblasti Wachau
• biodynamické suroviny
• kvalitní rostlinné oleje: např. olej z hroznových jader, z lískových oříšků, z meruňkových jader, makový olej...
• cenné výluhy a extrakty: výluh z vilínu, z hroznových jader a hroznových slupek, extrakt z lipového květu
• vzácné ingredience jako např. slzy vinné révy a šafrán
• pro suchou pleť důležité lipidy: smetana, ghí máslo