Loading color scheme

„Zázračná“ micelární voda: Pro snadné, rychlé a efektivní odlíčení

fashionczbioderma-czcomuvodni Některé ženy přistupují k odličování jako k příjemnému rituálu. Milují tu chvíli, kdy se mohou věnovat jen samy sobě a vzdát hold své kráse tím, že se postarají o perfektní vyčištění pleti. Na druhé straně barikády stojí ženy, které odličování bytostně nesnáší a považují jej za ztrátu času. Patříte-li do druhé skupiny, zřejmě jste ještě neobjevila micelární vodu. Díky ní se můžete odlíčit v jediném kroku. Snadno, rychle a efektivně.

Francouzsky, ty se vyznají

Pro některé ženy je micelární voda objevem století. České ženy o ní hovoří jako o hitu v oblasti dermokosmetiky, ovšem realita je taková, že Pařížanky objevily její sílu již v 90. letech. Micelárka sice zažívá opravdový boom až nyní, ale k dostání je již velmi dlouho.

Elegantní Francouzsky jsou pověstné svým pečlivým přístupem k sebezkrášlování a velmi si potrpí na pleť. Micelární vodu si okamžitě zamilovaly, protože se s její pomocí již nemusely oplachovat tvrdou vodou z městského vodovodního systému. Nejdříve ji používaly modelky a kosmetičky, zakrátko ji vyzkoušely téměř všechny ženy.

V jednoduchosti je krása

Jak nejlépe odlíčit pleť? Způsobů je mnoho, možná i desítky. Každá žena preferuje něco jiného – jednou to jsou oleje, pěny, mléka… Většina však nakonec dojde k závěru, že nánosu make-upu se lze nejlépe zbavit pomocí obličejového mýdla a horké vody. A zbytky pak dočistit pleťovým mlékem.

Jistě uznáte, že jakkoliv je výše uvedený postup účinný, trvá dlouho. Micelární voda nahrazuje všechna zmíněná odličovadla a šetří čas (i nervy). Jednofázové odličování je zkrátka senzační a okamžitě mu přijdete na chuť.

Jak TO vlastně funguje?

V čem spočívá tajemství micelární vody? Ve skutečnosti nejde o žádná kouzla, a dokonce ani zázrak. Roztok obsahuje aktivní částice – micely, které doslova pohlcují veškeré nečistoty.

Péče o pleť pomocí micelární vody je k pokožce velmi šetrná, protože jde o proces na fyzikální bázi. Proto přípravky neobsahují alkohol, parabeny, parfémy či jiné nežádoucí látky, které by mohly poškodit přirozený ochranný film.

Čištění micelární vodou probíhá vždy stejně. Nanesete ji na bavlněný tamponek a jemně otřete obličej.

Trápí vás alergie či suchá pleť?

A co ženy s problematickou, například mastnou pletí – mohou také používat micelární vodu? Samozřejmě mohou, ale měly by zvolit co nejšetrnější variantu. Ideálně pak micelárku určenou pro daný typ pleti. K tomu nejlepšímu patří produktová řada Sensibio H2O od francouzské BIODERMY, která je ve svém oboru průkopníkem a micelární vodu představila jako první.