Loading color scheme

Vychutnejte si svěží ryzlinky z vinařství J. J. Prüm

Kvalitní ryzlink si všichni představí jako velmi dobře vyvážené víno charakteristické svou mimořádnou mineralitou. Právě ta vás dokáže v létě tak příjemně osvěžit. Ryzlinky se navíc netradičně hodí i k výraznějším pokrmům a koření.

Německé, respektive moselské vinařství J. J. Prüm se produkci ryzlinků věnuje již více než 850 let. Kvalita vinařství z okolí řeky Mosely každoročně stoupá. J. J. Prüm se ovšem díky tradičním vinařským postupům i zachovávání rodinné tradice drží mezi těmi nejlepšími německými ryzlinky. Jejich lpění na kvalitě doslova přináší své plody. „Na našem vinařství si vážím zejména toho, že dokážeme vytvořit skutečně vybalancovaná komplexní vína. Elegantní, osvěžující, a navíc se jedná o opravdovou klasiku moselských vín,“ říká export manager Mihailo Martinović z vinařství J. J. Prüm, který v lednu navštívil galadegustaci českého distributora Premier Wines & Spirits v Kaiserštejnském paláci.

Riesling Kabinett, Mosel, 2015
Základní víno vinařství J. J. Prüm se vyznačuje klasickým ryzlinkovým aroma, v němž se prolíná mineralita s citrusy a tóny květin. Osvěžující kyselost vyrovnává lehký dotek přirozené sladkosti. Víno si můžete vychutnat netradičně například s indickými pokrmy.

Riesling Graacher Himmelreich Kabinett, Mosel, 2015
Nejoblíbenější volba Mihaila Martinoviće z vinařství J. J. Prüm. Podle jeho slov se jedná o opravdovou klasiku. „Ani příliš lehké, ani příliš těžké. Jde o velmi minerální víno, jedno z našich nejsušších,“ doplňuje Mihailo. V chuti se snoubí ovocnost a mineralita. Tóny citrusů vás příjemně osvěží i v tom nejteplejším počasí.

Riesling Zeltinger Sonnenuhr Spätlese, Mosel, 2009
Vyzrálejší ryzlink, v jehož chuti se snoubí tóny marcipánu s lískovými ořechy a aroma květin. Jeho dochuť je charakteristicky delší a pocítíte v ní klasickou mineralitu moselských ryzlinků. Toto komplexní víno si skvěle vychutnáte jak samotné, tak s asijskou kuchyní.

Riesling Wehlener Sonnenuhr Auslese, Mosel, 2004
Tento ročníkový ryzlink je řádně vyzrálý. Mineralita se v chuti potkává s nádechem kouře. Dokonale dozrálé víno se skvěle hodí k asijské kuchyni. Po otevření doporučujeme nechat chvíli vydýchat.