Loading color scheme

Šedé myši jsou „out“, kanceláře ožívají módou

Práce kancelářského typu se dají z módního hlediska rozdělit na ty, které vyžadují konzervativní oblečení, tzv. strict dress code, a na ty, které dovolují uvolněnější styl, tzv. casual dress code.

Právničky, bankéřky nebo političky by měly vybírat šaty sofistikovaného střihu, přiměřené délky a méně výrazných barev. Zdaleka ale není třeba omezovat se jen na černou, bílou nebo šedou. „Hitem posledních sezón je petrolejová, přes léto budete vypadat svěže třeba v béžové s úzkým proužkem," radí Gábina Páralová. Méně výrazné barvy můžete vyvážit nevšedními prvky ve střihu, například netradiční délkou rukávů, zajímavými sklady nebo rafinovaným výstřihem. K šatům obujte lodičky na středně vysokém podpatku a zvolte elegantní méně nápadné doplňky.

Zkuste po ránu překonat nutkání obléknout džíny a tričko i v případě, že vaše práce nevyžaduje tak úplně formální styl. Krásné šaty mohou být i pohodlné a vaši kolegové jistě v kanceláři ocení trochu ženskosti.

Můžete si dovolit výraznější barvy i o něco odvážnější střihy. Přesto by ani v případě neformální pracovní módy neměly být sukně příliš krátké a výstřihy příliš hluboké. „Je třeba naučit se chytře vyvážit decentní a sexy prvky na jednotlivých kusech oblečení," zdůrazňuje Gábina. Například šaty ve výrazné červené barvě nebudou působit agresivně díky nenápadnému výstřihu a dívčím nabíraným rukávům. Není třeba se bát ani netradičních barevných kombinací, které zvednou náladu vám i kolegům. Původně decentní šedomodré šaty dostanou šťávu díky výrazně barevnému detailu v pase. Lodičkový výstřih a mírně áčková sukně se navíc postarají o celodenní pohodlí. Ideálním obutím jsou balerínky, sandálky nebo pohodlné lodičky. U doplňků opět platí, že mohou být o něco nápadnější.

{phocagallery view=category|categoryid=1415|limitstart=0|limitcount=0}