Loading color scheme

Vyberte si ty správné džíny

Džíny podle postavy
Ve svém šatníku byste měly mít alespoň jedny klasické rovné džíny, které se hodí na všechny postavy. Skvěle v nich vypadají drobné, vysoké i plnoštíhlé ženy. „Aktuálně jsou jejich obměnou tzv. boyfriend cut džíny, které vycházejí s pánských střihů a mají níže položený sed. Skvěle vypadají moderně ohrnuté a v kombinaci s nízkými teniskami nebo oxfordkami. Přestože je tento střih velmi trendy, je nutno dodat, že sluší spíše vyšším štíhlým postavám," říká Monika Janotová módní odbornice značky Gate. Jedním z univerzálnějších střihů pro všechny postavy jsou zvonové džiny - tzv. bell bottom nebo jejich mírnější varianta - takzvané boots cut. Pokud máte problém s větším bříškem, tak se vyhněte bokovkám a pořiďte si rifle s vyšším pasem. Nenadělila vám příroda dlouhé gazelí nohy? Dejte si pak pozor při ohrnování nohavic, které opticky zkracují nohy. Vezměte si raději rifle cigaretového střihu, které sluší drobnějším dívkám. Ovšem není nic jednoduššího než si prodloužit nožky vysokým podpatkem. Dovolujeme si říci, že není více sexy kombinace než úzké džíny a ladné lodičky.

Sexy zadeček
Nic nevytvaruje svůdné křivky více než dobře padnoucí skinny džíny. Pokud chcete mít opravdu sexy pozadí, vsaďte na džíny s push-up efektem, který díky speciálnímu střihu efektně vytvaruje dámské pozadí, aniž byste musela trávit hodiny v posilovně. Vhodné nejsou džíny bez zadních kapes. V těch vypadá pozadí opticky výraznější. Máte-li naopak problém s malým zadečkem a ráda byste byla v těchto partií výraznější, oblečte si tzv. mrkváče, které mimochodem opět přicházejí do módy. „Hipster móda, čerpající z módních i nemódních stylů minulosti, vytáhla mrkváče opět do ulic a tak pozapomenuté džíny z 80. let opět patří do cool šatníku. Nejenže prodlužují nohy ukončením vysoko u pasu, ale právě příznivě tvarují dámské hýždě. Nechte tvar kalhot vyniknout s krátkými topy a svetříky," dodává Monika Janotová z Gate.

Do pračky jedině naruby
Pokud jsou vám džíny při nákupu trochu těsnější, tak nevadí. Většinou o půl čísla až číslo povolí. Do kabinky si nikdy neberte jen jednu velikost. Vždy je dobré si vzít i o číslo menší a větší než je vaše velikost. Každý střih džínů totiž jinak padne. V džínách se pořádně projděte, předkloňte se, udělejte dřep, abyste věděly, zda vám opravdu sedí a nekrčí se v bocích. Každá z nás má přinejmenším představu, jaký typ postavy má a na to je třeba brát ohledy. Nenechte se zlákat měnícími se trendy. Jděte vždy po střihu, který víte, že vám zaručeně sluší. Při praní je vždy dejte naruby a nepoužívejte aviváž. Po ní džíny ztrácí svou pevnost a snáze se vytahají na místech, kde je na ně kladena větší zátěž, jako jsou kolena a vrchní část kalhot.

{phocagallery view=category|categoryid=1525|limitstart=0|limitcount=0}