Loading color scheme

LEEDA RESTART - Nová módní kolekce značky Leeda

"Nová kolekce Leeda měla pracovní název Restart. Byl to sice původně pracovní název, ale naznačuje i jednu zásadní personální změnu. Z Leedy po deseti letech existence odešla Lucie Trnková – jedna ze dvou zakladatelek značky. Kolekci název zůstal, a naznačuje tak i tuto změnu." Říká Lucie Kutálková, stávájící designérka Leedy.

Značka Leeda vždy vynikala originalitou a neotřelými střihy. V kolekci najdete ručně pletené maxi svetry ze směsi mohéru a hedvábí, variabilní šaty i kašmírové kabáty s hedvábnou podšívkou. Praktické a zároveň stylové řešení mají variabilní šaty a topy, které můžete obléci na několik způsobů. Díky tomu kompletně změníte siluetu. Celá kolekce je doplněna elegantními koženými pásky v metalických barvách. Variabilita je jedním z typických znaků designu Lucie Kutálkové, stejně tak i jednoduché linie s propracovaným detailem. Barevnost není nijak divoká, designérka pracuje s černou, lomenou bílou a pastelovými perlovými odstíny.

„Dávám dostatek prostoru zákaznicím v tom, jakou siluetu si vybrat, podle toho, jak si model oblečou. V kolekci se objevuje vrstvení a kombinace transparentního a neprůhledného materiálu. Pro doplnění modelů jsem si vybrala šperky Blueberries od Markéty Richterové a Zdeněk Krulicha, které doplňují jednoduchost a čistotu o prvek organických tvarů. Náhrdelníky jakoby obrostly kolem vsazených perel." Říká designérka a majitelka firmy Leeda - Lucie Kutálková.