Loading color scheme

Do Jeseníků za výlety i vysokou gastronomií

Tím, který má celé menu na svědomí, je šéfkuchař Jan Rimpler. Ten se může pochlubit mnohaletou praxí v luxusních podnicích v České republice i daleko za jejími hranicemi. Několik let vařil na čtyřhvězdičkových lodích a mimo vaření je i protagonistou dnů české kuchyně v zahraničí nebo lektorem kuchařských kurzů. Šéfkuchař sestavoval menu tak, aby se v restauraci spokojeně najedli jak ti, kdo upřednostňují lehké a bezmasé pokrmy, tak milovníci ryb i luxusních steaků. Vyberou si určitě i nejmenší návštěvníci, pro které je připravené speciální menu i dětský koutek. Ten je v restauraci pro případ, že z nich gurmáni teprve vyrostou.

Dospělí si tak mohou nerušeně vychutnávat biftek z hovězí svíčkové s grilovanými hřiby a houbovým jus, jehněčí kolínko na pyré z brambor a medvědího česneku nebo rolované filátko ze sivena, který je loven přímo v místních sádkách. A protože si restaurace Podbělka zakládá mimo jiné i na své pannacotě, minimálně jednu z nich stojí za to ochutnat. Vybírat můžete z vanilkové s malinami, ze skořicové nebo méně tradiční pannacoty se sušenými švestkami.

Dalším místem, kde si v Jeseníkách určitě pochutnáte, je vyhlídková restaurace v chatě Slaměnka, která se nachází u horní stanice lanovky Sněžník. Chata je díky své nadmořské výšce 1 116 m nejvýše položenou chatou v okolí. Kromě své polohy a vybraného jídelníčku, se restaurace pyšní i stylovým interiérem s nádherným trámovým stropem. Ve Slaměnce si můžete dát třeba grilované kuře, panini, salát nebo třeba chutný dezert, restaurace je samoobslužná.

Možností kvalitního stravování je v areálu Dolní Moravy nepřeberné množství. A protože restaurací a barů je mnoho, a lákavých jídel na menu ještě víc, možná by stálo za úvahu, vydat se do Jeseníků alespoň na prodloužený víkend. V takovém případě se ubytujte v luxusním Wellness hotelu Vista. Součástí hotelu je i kromě již zmíněné restaurace Podbělka také restaurace Vyhlídka, Cafe Bar Vista a Mulda Bar. Dejte si tam něco dobrého k snědku či pití a až vám vytráví, můžete vyrazit do té jedinečné přírody, kvůli které se do Jeseníků tak dlouho jezdí.

{phocagallery view=category|categoryid=1244|limitstart=0|limitcount=0}