Loading color scheme

Kamufláž, díky které budete vidět!

„Pokud chcete opravdu módně zazářit, vylaďte svůj outfit do letos velmi populárního Army stylu, protože pryč jsou ty doby, kdy maskáče patřily do výbavy pouze vojákům. „Vliv uniforem, zejména těch vojenských, v módě je znám již po několik desítek let. Od extravagantních kousků z avantgardních přehlídek po nadčasové kousky, vracející se v malých obměnách každou sezónu. Tento trend ovlivnil barvy i utváření střihů nejen pánské, ale i dámské módy," říká Monika Janotová z módní značky Gate.

Rafinovaná kamufláž
Army styl tvoří několik klíčových prvků - svrchní oblečení jako jsou bundy, kabáty a parky, pevná stabilní obuv a výrazné detaily od nárameníků po knoflíky. V dámském šatníku se udržují zejména parky, vlněné kabáty se zdůrazněnými rameny a zapínáním nebo krátké bundy, vycházející z vojenské letecké uniformy. Další části šatníku jsou ovlivněny především barevností a vzory, takzvanou kamufláží. Camo neboli kamufláž je oblíbeným motivem triček, legín i svetrů. Dalo by se říci, že neexistuje část šatníku, která dosud nebyla provedena v tomto oblíbeném vzoru.

Elegantní i v maskáčích
Barevná škála vychází přímo z inspiračních zdrojů Army stylu a pohybuje se od tmavě zelené a hnědé k okrovým, pískovým a khaki odstínům. „Nebojte se obléknout svetr s maskáčovým motivem. Když ho zkombinujete se zlatými doplňky, budete stále vypadat jako elegantní dáma. Do módy se také vrací delší svetry. Ty skvěle vypadají k černým legínám. Pokud si potrpíte na vysokou eleganci, tak si z šatníku svého partnera vypůjčte širší vestičky, dlouhé bílé košile a zkombinujte s businness kalhotami, " říká Monika Janotová z Gate.

„Vojenskými botami inspirovaná obuv není spojená pouze s tímto trendem. Takzvané "combat shoes" jsou typické pro grunge, punk, goth i hipster styl. Jde především o vysoké boty s nízkou podešví a výraznými prvky, jakými jsou přezky a vysoké šněrování. Tyto trendy boty můžete pořídit v různých barvách a provedeních, noste je k legínám a parce, k šortkám s košilí v camo vzoru nebo ke krátké sukni s šifonovou blůzkou v zelené barvě. Sofistikovanější verzí jsou pak šněrovací boty z hladké kůže na elegantním nízkém podpatku. Ty jsou skvělé k úzkým džínům nebo k černým legínám," říká Veronika Sajdoková z CCC.

Velkou výhodou Army stylu je jeho snadná začlenitelnost do vašeho stávajícího šatníku. Odstíny zelené, černé i šedé a důraz na střih, vycházející z pánské módy, se výborně kombinují. Kabáty i parky vypadají skvěle s džíny stejně jako s vyloženě ženskými prvky jako jsou šaty a sukně.

{phocagallery view=category|categoryid=1271|limitstart=0|limitcount=0}