Loading color scheme

Denim vládne létu

Vybarvěte se džínách

Denim neboli džínovina je módní klasika. Její nepopiratelnou výhodou je obrovská variabilita a kombinovatelnost. Tradiční modrá barva bývá dostupná v různých odstínech. Modrá dnes však není jedinou barvou denimu. Barevné variace se pohybují od zelené, fialové a oranžové. Velkým hitem jsou také růžové a červené džíny. Chybu také neuděláte, když budete mít džínovinu s plošnými potisky nebo drobnými vzorky "razítky". Oblíbenost džínoviny je dána především její pohodlností, neboť se jedná o bavlnu a snadná je i následná péče. „ Své oblíbené džíny perte z rubové strany ne více než na 40 stupňů, a co je důležité, nepoužívejte změkčující aviváže, ta může zničit tvar kalhot,“ říká Monika Janotová z módní společnosti Gate. Zatímco u šatů a košilí se žehlení nevyhnete, u džínsů a bundiček si ho odpusťte, vaše oblíbené kousky vám vydrží déle.

Denim do horkých dnů

„Džínové šortky jsou ideální letní variantou dlouhých džínů, jsou minimálně stejně variabilní jako dlouhé džíny. Můžete je nosit s bílým tričkem a sandály nebo s kotníčkovými vysokými kozačkami a vytvořit tak look pro každý den,“ dodává Monika Janotová z Gate. Sexy retro vzhledu docílíte s krátkými džínovými kraťasy a s volnou bavlněnou halenkou – ideální top na letní festivaly.

Jestli jste si mysleli, že svoji starou džínovou bundu z dob dávno minulých už nevytáhnete ze skříně, mýlili jste se. Džínové bundy totiž nebyly nikdy tak žhavým doplňkem jako právě teď. A jestli si nejste jisté, že vaše bundička má aktuální střih, zahoďte své obavy. Toto léto se nosí super krátké, motorkářské i oversize střihy.

{phocagallery view=category|categoryid=1178|limitstart=0|limitcount=0}