Loading color scheme

České kožené kabelky Franco Arazzi: Praktické a kvalitní nemusí být nudné

Olina Francová a Jitka Arazimová se zabývají volnou tvorbou a užitou grafikou. Na cestu k vlastní značce designových kožených kabelek se vydaly jednoduše z nutnosti, ze zoufalství nad stávající nabídkou. Zjistily, že chtějí-li mít alespoň trochu zajímavou kabelku, musí si ji ušít samy... „Nebaví nás konformita světových značek, tak jsme vymyslely trochu jiné tašky pro ženy, které stejně jako my hledají opravdu originální kousky a které se řídí především vlastním vkusem namísto pomíjivých módních trendů," říkají autorky, které spolu kamarádí už od střední školy, ale společně podnikat začaly teprve vloni.

franco-arazzi-barca-150 Nejdříve se jim podařilo najít českého dodavatele prvotřídních kůží, pak vzorovaly, vymýšlely nové tvary a střihy. „Napadlo nás, že když taška nebude mít klasické ucho, váha se roznese na celou plochu. Tím, že je taška plochá, obsah se v ní krásně rozloží, takže žena může pohodlně připažit, i když ji má na rameni. Stává se tak součástí její osobnosti," přibližují tvůrčí proces Olina Francová a Jitka Arazimová. Stejně promyšlený je každý detail kabelek Franco Arazzi.

Systém do tradičního nepřehledného chaosu v dámských kabelkách, kdy nikdy není po ruce to, co právě hledáte, vnáší karabinka na klíče, kapsa na mobil a odepínací kožená taštička na drobnosti, kterou lze jednoduše celou přendat do jiné kabelky. Díky invenčnímu střihu a kvalitní kůži si i objemnější kabela zachovává elegantní tvar a nepromění se v neforemný pytel.

Čisté linie bez zbytečných kovových ozdob dávají vyniknout kráse materiálu a nenutí ženy tahat další kila navíc. Některé kabelky mají z každé strany jinou barvu – stačí jen vybrat a sladit s momentální náladou nebo outfitem. Kabelky Franco Arazzi jsou zkrátka důkazem, že praktické a kvalitní nemusí být nudné.

Nabídka značky Franco Arazzi se stále rozrůstá o nové modely. Olina Francová a Jitka Arazimová realizují vlastní nápady, reagují na přání zákaznic nebo aktuální sezónu. Jaro tak například provázela kabelka ze světle zelené kůže s třásněmi připomínajícími jarní osení. Čerstvou novinkou je Sacchetto, kabelka ve třech velikostech, která se dá nosit jen tak v ruce, přes rameno nebo připnout na pásek.

Kompletní sortiment je dostupný na webu www.francoarazzi.cz, hotové modely si zákaznice po předchozí domluvě můžou vyzkoušet v designovém ateliéru Franco Arazzi v Italské ulici 15, v Praze 2, kde na starém, léty prověřeném šicím stroji značky Minerva každý originální kousek vzniká.