Loading color scheme

SILVER – jak prodloužit životnost vaším botám

Máte představu, jaké zatížení musí naše bota vydržet a věnujete jí náležitou péči? Víte kolik existuje druhů bot a materiálů, ze kterých jsou vyrobeny?

Všechny potřebují ochranu před vlivem prostředí, kterému je vystavujeme a přitom každý materiál i každý typ boty si žádá jiný prostředek k jejich ošetření. Máme pro vás řešení – společnost Sitil Bohemia nabízí kompletní řadu produktů na ošetření obuvi.

Od základních krémů na ošetření hladké usně až po speciální produkty na ošetření lakované kůže nebo vlasových usní (semiše). Tyto produkty efektivně chrání vaši obuv před působením vlhkosti, znečistěného prostředí např. prachu, bláta, solí i před popraskáním svršku boty, vlivem jejího neustálého ohýbání při chůzi. Mají tedy schopnost udržovat vaši obuv ve stavu, kdy odolá všem nepříznivým vlivům a navíc se starají o vaši obuv i po stránce estetické.

Impregnační spreje a krémy slouží k udržení funkční stránky obuvi, renovační spreje a prostředky slouží k tomu, aby obuv vypadala dlouhý čas jako nová.

Universální impregnační sprej Silver obuv ošetří proti vlhkosti. Zachová její prodyšnost tak, aby stále „dýchala". Tento produkt je universální, je možno jej použít i na oděv, deštníky, stany apod. Výborně funguje i na goretexové výrobky nebo produkty s membránou.

Dalším krokem péče o obuv je poskytnout péči materiálu, ze kterého je vyrobena – nejčastěji hladké usni. Hladká kůže potřebuje údržbu a výživu, aby si zachovala své vlastnosti – pevnost a pružnost. Na její ošetření použijeme Impregnační krém Silver s aplikátorem, který nám usnadňuje nanesení krému na obuv. Krém je obohacen o včelí a syntetické vosky, které kůži dodají výživu a udrží ji pružnou a vláčnou. Tento krém zabraňuje také popraskání kůže a udržuje obuv lesklou.

Jinou péči a jiný prostředek si žádá vlasová useň (semiš). Pro impregnování a renovování obuvi z vlasové usně – semiše – používáme Silver renovační a impregnační sprej na velur a nubuk. Tento produkt nejen obuv chrání, ale také oživuje barvy, odpuzuje mastnotu a různé skvrny. Pomocí kartáčku na velur a nubuk udržujeme materiál v přirozené podobě.

Při denním běžném ošetřování obuvi od prachu a běžných skvrn, používáme houbičku Silver se silikonovým olejem. Silikonový olej z houbičky působí příznivě nejen na materiál jako je hladká kůže ale efektivně ošetřuje i obuv ze syntetické nebo maštěné kůže. Houbička má antistatické účinky – ošetřený povrch odpuzuje prach a silikonový olej kůži vyživuje, zajišťuje její pružnost a vláčnost.

Starost o vaši obuv se vám jistě vyplatí. Udržíte svoje boty dlouho funkční a pravidelným ošetřováním prodloužíte jejich životnost. Vaše boty vám za to budou sloužit déle a udrží si funkci ochránce vašich chodidel před vnějšími vlivy.

{phocagallery view=category|categoryid=1056|limitstart=0|limitcount=0}