Loading color scheme

Připravte se na plesovou sezonu

Při výběru barvy důvěřujte svému instinktu

Při výběru správných šatů je nejdůležitější, abyste se v nich cítily dobře. Pokud se vám šaty líbí, ale perfektně vám nesedí, raději se poohlédněte po dalších. „I sebekrásnější střih nezachrání špatně padnoucí šaty. Ples je také především o tanci, takže se v šatech musíte cítit příjemně i během pohybu na tanečním parketě," říká Zara Hovhannisyan z obchodu s plesovými šaty Ballerina Park Hostivař. Šaty vás nesmí tlačit, látka by se neměla nikde odtahovat od těla. Při výběru barev dejte na svůj instinkt. Šaty, které vás barevně zaujmou jako první, jsou většinou ty pravé. Obecně lze však říct, že dívkám se světlejšími vlasy sluší spíše pastelové a světlé barvy. Brunetky by měly sáhnout po tmavších barvách. Pokud jste černovláska, tak budete krásně kontrastovat v sytých barvách, jako jsou červená, modrá nebo petrolejová. Zrzavé dívky vyniknout ve žluté a zelené.

Vybírejte podle postavy

{phocagallery view=category|categoryid=862|imageid=2504|float=right}Při výběru střihu je důležité se zaměřit na ty šaty, které budou co nejvíce lichotit naší postavě. Pokud vám do výšky modelky chybí nějaký ten centimetr, volte spíše kratší střihy, které postavu opticky prodlouží. Ale pozor! Příliš krátké modely do poloviny stehen se na ples rozhodně nehodí. Vysoké dámy by měly sáhnout po delších šatech nebo případně po korzetu a dlouhé sukni, ty postavu rozčlení a opticky sníží. Vhodné jsou rovněž šaty asymetrického střihu, které nádherně vyniknou na vysokých postavách. Střih do áčka zase sluší všem ženám, které mají nápadnější boky. „Dámy s výraznějšími ženskými přednostmi by se měly vyvarovat šatům s tenkými ramínky, protože pod tíhou dekoltu se mohou nepříjemně zařezávat do ramen. Vhodné pro větší poprsí jsou modely s korzetem," podotýká Zara Hovhannisyan z butiku Ballerina Park Hostivař.

Nezapomeňte na doplňky

K dokonalosti celkového vzhledu přispějete rovněž dobře zvolenými doplňky a botami. Lodičky, které nosíte ke kostýmkům nebo k sukním, raději nechte v botníku a zvolte obuv speciálně určenou na slavnostnější příležitost. Buďte rovněž opatrné s výškou podpatku. Vysoké podpatky sice krásně prodlouží postavu, ale tanec je v nich komplikovanější. Pokud si koupíte nové lodičky, tak je raději pár dní před plesem prošlápněte, abyste se vyhnuly nepříjemným puchýřům. Celkový vzhled pak doladíte vhodnou kabelkou. V případě plesu by to mělo být elegantní psaníčko. Nejlépe v barvě šatů. Barvy šperků můžete sladit buď ve stejné barvě jako je toaleta nebo naopak kontrastně. K červeným šatům se budou hodit nejen červené doplňky, ale i černé nebo bílé.