Loading color scheme

Užijte si hory naplno v suchu a teple

Přiznáváme, že vybrat správné oblečení na hory, které bude pohodlné, teplé, dobře padnoucí, praktické a zároveň pokud možno stylové, může být trochu oříšek. Pokud si lámete hlavu nad tím, jak zvolit správný postup výběru, držte se několika jednoduchých pravidel. Oblečení na zimní sporty vnímejte jako jednotlivé funkční izolační vrstvy, které mají vzájemně spolupracovat. Mělo by vám poskytnout tepelnou izolaci, dostatečný odvod vlhkosti a zajistit odolnost proti vnějším faktorům, jako větru, dešti i mechanickému poškození.

Termoprádlo jako nutný základ
Základní vrstvou, kterou není radno při volbě sportovního oblečení podcenit je termoprádlo. I když je stále rozšířený mýtus, že funkci první vrstvy zastane nejlépe prádlo bavlněné, my vám vysvětlíme, proč tomu tak není. Pokud si sami vyzkoušíte všechny možnosti, zjistíte, že na začátku bavlna sice hřeje, ale po sportovním výkonu nasaje vlhkost. Pokud si dáte malou přestávku a začnete chladnout, vlhká bavlna začne na těle nepříjemně studit. Proto volte funkční termoprádlo z nenasákavých tkanin. Dalšími vlastnostmi, které byste od termoprádla měli požadovat jsou například rychleschnoucí materiál, odolnost vůči pachům při dlouhodobém nošení a samozřejmě příjemný pocit z použitého materiálu. Vybírat můžete ze směsi různých materiálů viskózy, polypropylenu, polyesteru, vlny a dalších. Mimořádně pestrou škálu typů lyžařského termoprádla naleznete ve Fashion Arena Prague Outlet. Dětské termoprádlo Helly Hansen, Fashion Arena Prague Outlet, původní cena 1890 Kč, outletová cena 920 Kč. Termotričko Salomon, Fashion Arena Prague Outlet, původní cena 2290 Kč, outletová cena 1603 Kč. Pánské triko Salomon s integrovanou ochranou páteře, Fashion Arena Prague Outlet, původní cena 4890 Kč, outletová cena 3420 Kč.

Správné vrstvení, cesta k pohodlí a komfortu
Druhá vrstva oblečení, by měla svojí funkcí navazovat na schopnosti termoprádla. Především v transportu vlhkosti směrem od těla. Častou chybou začátečníků je používání nasákavého oděvu na druhou vrstvu. To způsobí, že první vrstvou je vlhkost sice odvedena, ale ta se zachytí ve druhé vrstvě, takže dojde e stejnému efektu, jako kdybyste zvolili bavlněné triko na tělo. Na levných mikinách z 100% polyesteru se vlhkost doslova sráží a často zůstává i na omak mokrá. Proto se vybavte u renomovaných výrobců oblečení. Z Fashion Arena Prague Outlet můžete vyzkoušet mnoho kvalitních značek lyžařské módy, například Helly Hansen. Dámská mikina Helly Hansen, Fashion Arena Prague Outlet, původní cena 2190 Kč, outletová cena 1530 Kč.

Zimní bunda, kterou si budete pochvalovat
Královnou vašeho výběru bude zimní bunda, kterou můžete celý lyžařský model posunout na level skvěle připravené výbavy. Musí ale zvládnout dvě zdánlivě protichůdné věci, být 100% nepromokavá a zároveň co nejlépe prodyšná. Zaměřte se na sledování takzvaného vodního sloupce. Toto číslo udává, po jakém množství napršeného množství vody na povrch bundy, materiál promokne. Tedy, čím je hodnota vyšší, tím jsou její vlastnosti lepší. Bunda by zároveň měla ochránit před chladem, vlhkostí a musí umožnit maximální rozsah pohybů. Fashion Arena Prague Outlet přináší funkční bundy vhodné pro různé zimní aktivity, ať už na lyžování, snowboarding nebo pěší túry. Výborně viditelnou bundu na svah nabízí značka Columbia. Žlutá pánská bunda Columbia, Fashion Arena Prague Outlet, původní cena 7299 Kč, outletová cena 5109 Kč. Dámská bunda modrá Columbia, Fashion Arena Prague Outlet, původní cena 6599 Kč, outletová cena 4619 Kč. Dámská bunda fialová Nordblanc, Fashion Arena Prague Outlet, původní cena 3495 Kč, outletová cena 2445 Kč.

Lyžařské kalhoty, co Vás nenechají ve štychu
V neposlední řadě nepodceňte výběr kalhot pro zimní sporty. Výrobci nabízí širokou škálu typů, barevných kombinací a materiálů. Od sebe se ale liší kvalitou, značkou a množstvím funkčních prvků. Co by měly lyžařské kalhoty splňovat? Určitě ventilaci na stehnech, zvýšený zadní sed a reflexní prvky. Nemluvě o samozřejmých vlastnostech jako je nepromokavost a prodyšnost, které opět zjistíte z údajů vodního sloupce. Kalhoty pro sport by opět měly umožnit veškeré rozsahy pohybů, nejosvědčenější je test dřepu bez omezení a námahy.  Na svahu oceníte i jiné vychytávky jako jsou odepínací šle nebo poutko na zavěšení rukavic. Dětské lyžařské kalhoty Helly Hansen, Fashion Arena Prague Outlet, původní cena 2290 Kč, outletová cena 1120 Kč. Dámské kalhoty světle modré Helly Hansen, Fashion Arena Prague Outlet, původní cena 7690 Kč, outletová cena 4300 Kč. Pánské lyžařské kalhoty Kilpi, Fashion Arena Prague Outlet, původní cena 4999 Kč, outletová cena 3499 Kč. Dětská kombinéza Nordblanc, Fashion Arena Prague Outlet, původní cena 2695 Kč, outletová cena 1347 Kč.