Loading color scheme

Kolorované diamanty od Klenot Aurum

Na prvních místech popularity v obchodech Klenoty Aurum jsou prsteny s jedním kamenem - klasické, jednoduché prsteny s jedním briliantem ve čtyřech či šesti krapnách, stejně jako náušnice a přívěsy s jedním kamenem. Oblíbenými jsou také tzv. tančící brilianty, kterým speciální technologie umožňuje nepřetržitý pohyb a brilianty složené. Úplnou novinkou jsou ale brilianty kolorované, tedy barvené. Barvené diamanty jsou přírodními diamanty opracovávanými elektronickým akcelerátorem, který funguje na principu energetických stupňů. Teplota se tak nastaví podle toho, jaká barva diamantu je požadována. Výsledkem je stabilní a dlouhotrvající barevnost diamantu.

V prodejnách Klenoty Aurum můžete nalézt tyto kolorované brilianty s tmavě-modrými kameny v různých tvarech. Velmi oblíbený je tvar srdce, dostupný i jako celá souprava. Barvené diamanty jsou levnější než klasické bílé brilianty, proto jsou za velmi příznivé ceny. Dostupné jsou i klasičtější tvary, jako jsou čtverec, kolečko či slza. Zvláštní, velmi atraktivní skupinou jsou šperky v kombinaci černo-bílých briliantů, populární i jako celé soupravy.

Diamant a briliantový výbrus

Diamant je nejtvrdší známý přírodní minerál. Pro použití ve šperku je nejoblíbenější výbrus nazývaný briliantový, je znám od roku 1910 a má 57 faset, tzv. plošek. Tímto se dokáže světlo procházející diamantem odrážet co nejlepším způsobem v celém barevném spektru a maximální intenzitě.

Nejprodávanější briliantové šperky jsou v prodejnách Klenoty Aurum šperky s jedním solitérním kamenem, na kterém nejvíce vynikne krása briliantového brusu. Briliant nejvíce září pokud na něj dopadá hodně světla, proto se usazuje do vysokých korunek. Brilianty patří do bílého zlata, jelikož právě sněhově bílá barva bílého zlata podtrhuje a zvýrazňuje jejich krásu.

{phocagallery view=category|categoryid=1892|limitstart=0|limitcount=0}