Loading color scheme

Nejúspěšnější restaurace žebříčku S.Pellegrino a Acqua Panna Top restaurace 2014 vyhlášeny

Nejlepší podniky se po roce utkaly o umístění v šestici kategorií: fine dininig, evropská kuchyně, světová kuchyně, česká kuchyně, bary a pivnice. O umístění v top 10 a pořadí na medailových pozicích rozhodovala opět pětičlenná porota složená z milovníků výtečného jídla a pití, kteří byli opakovanými hosty soutěžících podniků.

Moderování výsledků se v pražském hotelu Intercontinental tentokrát chopil Leoš Mareš, který mnoho oceněných podniků osobně navštívil a dobře je tak zná. Na pódiu při předávání cen bylo často veselo, protože Leoš Mareš zástupce oceněných nešetřil.

Slavnostního večera se zúčastnilo také mnoho známých osobností. Herecký pár Petr Štěpánek a Zlata Adamovská zavzpomínali na svatební veselici, kterou měli v těchto prostorech přesně před rokem. Hereckou branži reprezentovali také Jana Stryková, Bětka Staňková, Jaromír Nosek a Barbora Vyskočilová.

Vyhlášení nejlepších gastronomických podniků si nenechala ujít ani moderátorka Kristina Kloubková a modelky Iveta Vítová, Hana Věrná a Aneta Vignerová. Ta pak na památku vyhlášení soutěže, která má v názvu italské minerální vody, předala Leoši Marešovi dres italské fotbalové reprezentace.

A jak celá soutěž dopadla? Celkové prvenství si opět odnesla restaurace Le terroir šéfkuchaře Jana Punčocháře.

Le terroir obsadila rovněž první místo v kategorii Fine Dining, druhá se umístila restaurace Zdeněk‘s Oyster bar, z třetího místa se raduje beskydská restaurace Miura šéfkuchaře Michal Götha.
Kategorii evropská kuchyně ovládlo tentokráte Brno. Nejlepší restaurací zvolili recenzenti brněnský podnik Borgo Agnese, druhá skončila pražská Pasta Fresca, bronz získal další brněnský zástupce Pavillon Restaurant.

V kategorii světová kuchyně se na první místo vyšvihl loňský držitel bronzu, pražské SaSaZu. Druhou příčku obsadil si odnáší Ambiente Brasileiro, třetí skončilo brněnské Koishi.

České kuchyni kraluje restaurace Na Pekárně, která skončila loni druhá. Stříbro patří loňskému vítězi Hotelu Diana, třetí místo si odnáší Zdeněk Pohlreich a jeho Café Imperial.

Hodnotily se také nejlepší bary a pivnice. U barů zvítězil Hemingway Bar, druhý skončil Black Angel’s Bar, třetí pak Tretter’s. V kategorii pivnic si první místo odnáší tradiční pivnice U zlatého tygra, stříbro Lokál U Zavadilů a bronz Malostranská beseda. Ročenka vyšla jako samostatná příloha magazínu Euro.

{phocagallery view=category|categoryid=1598|limitstart=0|limitcount=0}