Loading color scheme

Nila.cz představuje šperkařskou značku LeJu: lídra mezi eticky získávanými a udržitelnými šperky

Barevné, veselé, osobité a vkusné šperky, které si exkluzivně mimo nila.cz můžete prohlédnou už i v londýnském muzeu Victoria and Albert, se přitom vyrábějí v Londýně, kde na proces jejich výroby dohlíží sama návrhářka. Zákazníkovi se tak do ruky vždy dostává výjimečný, a zcela precizně vyrobený šperk.

Šperk, který boří hranice kultur a jednu z nich i pomáhá chránit. Zakoupíte je na internetovém shopu nila.cz.

Více o designérce Lenny Trines:

Na začátku bylo osm týdnů, které designerka Lenny Trines strávila v jihoamerickém deštném pralese. Navštěvovala různé vesnice a inspirovala se jejich obyvateli. A pak ji to došlo – chce vytvářet šperky, které budou designem, barvou, atmosférou a stylem připomínat deštný prales. Jeho svěžest, energii, barvu i vůni. A to se jí s jejími nádherně tvarovanými, živoucími šperky podařilo. Nyní je LeJu firmou, která deštné pralesy Jižní Ameriky dokonce pomáhá chránit.

K výrobě svých šperků, které si oblíbili jak celebrity, tak módní redaktoři prestižních médií, používá totiž nejen původní postupy, ale hlavně „rostlinnou slonovinu." A tou je extrémně tvrdý a i slonovině vizuálně podobný ořech tagua rostoucí na amazonských palmách. Čím je starší, tím větší hodnotu získává. Z palem se tak najednou stává ne nechtěná flora plantáží, ale komerčně využitelná komodita, kterou není radno kácet.

Návrhářka LeJu, která se ve své firmě spojila s ekonomem Juanem Munozem (odtud název firmy, z počátečních slabik jejich křestních jmen) využívá i jiné přírodní materiály. Těmi je třeba plavené dřevo nebo kravské rohy tvořící jemné a vkusné šperky, které by si neváhala obléct i vaše konzervativní maminka. Firma je získává z dobytka jinak využívaného pro zemědělství.

{phocagallery view=category|categoryid=1354|limitstart=0|limitcount=0}