Loading color scheme

Vezměte Vaše dítě na pořádný cyklovýlet!

Vyberte tu správnou helmu!

Každý profesionální cyklista Vám potvrdí, že helma na kolo není jen tak. Je třeba postupovat podle série daných kroků, po jejichž splnění si ale můžete být jisti, že jste vybrali tu správnou dětskou helmu na kolo! Začněte tedy tím, že dítěti přesně naměříte obvod hlavy. Jako pomůcku použijte krejčovský metr, který přiložíte přibližně 1 centimetr nad obočí. S přesným číslem, pak můžete přejít k samotnému výběru typu a velikosti přilby.

Dětské helmy na kolo se nejčastěji značí podle klasických značek pro velikosti jako „S“, „M“ a „L“. Ty nejmenší přitom mají při úplném zapnutí obvod 44 cm. Ale nebojte! Rozměry dětských helem na kolo jdou od této velikosti dál, a seženete i tu, která padne na tu největší kebuli! Zkoušení přilby možná budou provázet rozmrzelé obličeje netrpělivých ratolestí, ale nenechte se ovlivnit. Zkoušejte vždy raději 2x! Dětská helma na kolozásadně nesmí přepadávat dopředu, a to ani při rozepnutí! Dále by se pod zapnutý řemínek na bradě neměly vejít víc než dva prsty a přední část helmy by měla zasahovat maximálně do půlky čela.

Helma jako doplněk

Občas se stává, že se dětská helma na kolo setkává s nelibostí, a děti si ji sami vezmou jen zřídka. To se ale může změnit! Zapojte svoji ratolest, a nechte ji, ať si vybere helmu na kolo podle svého! Na trhu je mnoho krásných barevných kombinací, které osloví jak holku, tak i kluka!

Vybrat dětskou helmu se zdá jako oříšek, zkuste ale nejdřív náš e-shop Cool Kola a uvidíte, že se to opravdu jen zdá! Helmu si můžete pohodlně vyzkoušet doma, a pokud nebude vyhovovat, zašlete nám ji do 14-ti dnů zpět!