Loading color scheme

I svět zvířat se promítl do nové kolekce s.Oliver pro PODZIM & ZIMU 2014/2015

{phocagallery view=category|categoryid=1620|imageid=5098|float=left}Především na začátku sezóny je dámská móda tradičního segmentu s.Oliver Casual doslova pohlcena světem zvířat, toto téma se však v kolekci promítá dokonce několikrát. Dále se objeví prvky rocku, punku a grunge stylu. Klasické vzory, inspirované světovou metropolí módy Londýnem, jsou nově interpretovány. Do popředí se dostávají například dlouhovlasé příze, ve vánočním období pak třpytivé prvky a pečlivě provedené detaily. Vše v moderním casual stylu a s důrazem na kombinovatelnost. Také pánská móda si zakládá na různorodosti, variabilitě, smyslu pro detail a moderním stylu.

Centrem pozornosti je období let 50. a 60., volnočasový casual styl se mísí s elegancí. Výsledkem jsou neotřelé styly a individuální, volně kombinovatelné outfity.

s.Oliver Casual WOMEN

Podzimní dámská kolekce s.Oliver nejprve zpracovává zvířecí motivy, v popředí se zebrou, tygrem a safari. Objevují se 3D potisky, maskáčový vzor, různé techniky zdobení či materiálové mixy. Pohodlná móda má sportovní - univerzitní nádech, typické jsou nápisy, hráčská čísla. V popředí jsou pohodlné volnočasové střihy, opraný vzhled a materiálové mixy. Najdete zde třeba polní a cargo bundy, harém a jogging kalhoty.

Na své si přijdou i zastánci výstřednějšího stylu. Následovat bude grunge styl s dávkou rocku. Kostka & růže jsou základním prvkem! Móda reflektuje styl Kurta Cobaina, flanelová kostkovaná košile v červenočerné kombinaci je samozřejmostí. Mezi materiály nabývá na významu šifon s potiskem. Chybět nebudou bundy v motorkářském stylu s asymetrickými zipy a výraznými cvoky, opraný vzhled a chladnější odstíny barev. Zdůrazněme oversized svetry či zavinovací sukně.

Další vlna, která se v dámských kolekcích prosazuje, dbá na zdobnost a prolínání stylů i uměleckých prvků. Tradiční staroanglický styl se potkává s květinovými potisky, mezi materiály vyniká žakár či tvíd. Těšit se lze na plédy, roláky, vše ve vysoce módním, elegantním až lehce nonšalantním stylu.

Pod heslem „Naturally Wild“ zavládnou příze s dlouhým vlasem a kožešiny. Příjemně hřejivá a huňatá móda se bude v zimních dnech hodit. Kontrastní úpravy povrchu, směsi materiálů v šedých a hnědých tónech, leopardí vzor i umělá kožešina jistě zaujmou.

V období Vánoc se prosadí vlněné příze, flitry a ozdobné kameny. Prvky elegance do módy vnášejí splývavé materiály a krajka. Opomenout nelze oblíbené úplety ani navracející se zvířecí motivy.

Z pohledu barev zůstává dominantní černá, doplněná o teplé odstíny šedé až antracitové. Svou roli sehrají odstíny hnědé, kávová a měděná. Sportovní nádech přináší žlutě tónovaný odstín khaki, sezónní barvou je také vínová, purpurová, královská a námořnická modř nebo lahvově zelená.

s.Oliver Casual MEN

Pánská kolekce začíná velmi moderně, rockově a svobodomyslně. Klasické denimové košile a maskáčové vzory vytvářejí cool casual look. Každopádně tradiční kostkované košile v pánské kolekci nesmějí chybět. Bezesporu zaujmou velké foto potisky na motivy let 50., design lebky typický pro tetování, výrazné límce, široké výstřihy, asymetrické zapínání či efekty matu a lesku. Výstřední jsou i materiály, do popředí se dostávají studené i lehce „zašlé“ odstíny barev, opraný a obnošený vzhled, zipy, cvoky i další metalické efekty, podtrhující motorkářský styl. Skinny jeans by v pánském šatníku neměly chybět.

Motto „Get out into nature!“ do kolekce vnáší sportovní ráz. Móda je funkční a stylová zároveň, s chytrými a propracovanými detaily. Převládají materiálové mixy, například vlna s nylonem, moderní outdoor pleteniny. Nylonová bunda s pletenými rukávy rozhodně zaujme! V kolekcích najdeme prvky leteckého stylu, volné sportovní střihy i vintage vzhled. V barvách se prosazuje námořnická modř s červenou nebo oranžová a petrolejová.

Závěr sezóny nabídne šarmantní casual módu, inspirovanou filmovými hvězdami 60. let. Švihácký a střídmě frajerský vzhled ve stylu Jamese Deana nebo Jamese Bonda nepůjde přehlédnout. Prodejny se zaplní zimními bundami, sportovními košilemi a blousony. V žádném pánském šatníku by neměly chybět klasické pánské kalhoty se střihem vykreslujícím siluetu ani další elegantní kousky.

V materiálech je velmi často používaná vlna, barevná paleta směřuje k odstínům červené, především vínové a temně červené, šedé a modré. Vše v doplnění nepostradatelné černé.

{phocagallery view=category|categoryid=1620|limitstart=0|limitcount=0}