Loading color scheme

Aby nohy nebolely

Správný výběr bot
V botách chodíme po celý den a nosíme v nich celou váhu našeho těla. Při jejich výběru bychom proto měli strávit opravdu hodně času. Nohy nemají rády extrémy, proto si pro celodenní nošení neberte ani vysoké podpatky ani balerínky, které nohy spíše zatěžují. „Ideální výška podpatku je 3 – 5 centimetrů u žen a 2,5 centimetrů u mužů. Proti vzniku plochých nohou pomohou v botách ortopedické vložky neboli stélky. Ty také zaručí správnou chůzi a zabrání nepříjemnému pocení," říká Veronika Sajdoková z CCC. Na sport a volnočasové aktivity volte především na jaře a v létě prodyšné tenisky s kvalitní podrážkou, která bude tlumit nárazy. Lehký materiál zaručí, že se noha nezapotí a může při aktivitách volně dýchat. Samozřejmostí by měly při sportu být také speciální funkční ponožky. Ani v největším parnu se neobouvejte do tenisek naboso.

Užijte si vysoké podpatky bez bolesti
Vysoké podpatky vám krásně prodlouží postavu a na nohách vypadají opravdu sexy, ale při častém nošení zatěžují nohy. Proto je opravdu důležité vybrat si takové, které vám skvěle padnou. Lodičky by měly mít stejnou šířku a délku s vaší nohou. I o trošku větší boty mohou přinést nestabilitu nohy. Do vysokých bot se vyplatí použít gelové vložky. Vyhněte se častému střídání vysokých a nízkých bot, můžete si tak způsobit zánět achillovy šlachy. Ideální výška lodiček je 7 až 8 centimetrů. Dobré je také chodidla pravidelně posilovat. „Kružte kotníky, cvičte s prsty, střídavě je pokrčujte a natahujte nebo se je snažte roztáhnout co nejvíce od sebe. Posilujte i zádové svalstvo," radí Veronika Sajdoková z CCC.

Botox to chodidel
Pokud se svých oblíbených jehel nechcete vzdát ani na minutu, vyzkoušejte nový trend - botox do chodidel, který je v současnosti velmi populární v Americe a Anglii. Dámy si zde nechávají botox píchat nejen do obličeje, ale také do spodní části chodidel a zabraňují tím nepříjemné bolesti z chození na vysokých podpatcích. Kosmetickému zákroku se říká Loub job podle legendárního návrháře dámských lodiček s červenou podrážkou Christiana Loboutina. U nás tuto proceduru nabízí již také pár kosmetických klinik.