Loading color scheme

Co by vám letos nemělo chybět v šatníku

Květinový dezén

Kromě grafických vzorů se setkáme s inspirací Orientem i Asií. Inovujícím motivem se pak stávají ilustrace, které střídají dominující potisky. Květiny a zase květiny. Letos totiž frčí letní dezén a pestrost květinových vzorů nebere konce. „Pořiďte si dámské halenky a úzké kalhoty poseté drobnými kvítky. Výraznější vzory se uplatní na kalhotách z lehkého a vzdušného materiálu, či na asymetrických šatech bez ramínek s motivem exotické flóry," říká Monika Janotová, oděvní odborník módní značky GATE. Máte rádi originální styl? Nakombinujte military styl s ženskostí - pořiďte si bundičku, která vychází z klasického bomberu, ale místo černé barvy je provedena v netradičním využití květinového dezénu. Tento nevšední model je ideální volbou na letní party i večírek pod širým nebem. Tyto bundičky najdete např. v aktuální kolekci GATE.

Sázkou na jistotu bude letos také móda a doplňky v etno stylu. Dlouhé letní šaty jsou ideální platformou pro výrazné vzory a nejrůznější dezény. Inspiraci africkou kulturou nezapřou různé typy oblíbených maxi šatů výrazných barev, typických pro horký kontinent. Afrika, Indie ale i kultura původních obyvatel Severní Ameriky, se odrážejí v zemitých tónech a tradičních vzorech v novém, současném looku.

Grafické vzory

Letošnímu létu kralují také grafické vzory, jako jsou pruhy a proužky. Kontrastní monochromní provedení odkazuje k šedesátým létům a jejich uhlazenému grafickému stylu. „Výhodou pruhů je, že dokáží vytvářet optické klamy a dokonce ubírat kilogramy. Ve vašem šatníku by tedy neměla chybět vypasovaná pruhovaná saka, která se hodí pro chladnější večery a babí léto, sportovně elegantní topy pro každý den i maxi šaty z pohodlného úpletu," říká Monika Janotová z GATE.

Džínové retro

Pohodlí a neformální vzhled vykouzlíte vždy s džínovým outfitem. Není nic snazšího než kombinovat džínové kousky s ostatními trendy, i když pro tuto sezónu je povoleno kombinovat i různé džínoviny mezi sebou. Aktuální look na party s přáteli vytvoříte s džínovými šortkami a dámskou košilí bez rukávů v trendy povrchové úpravě vyšisované barvy v dolní části modelu. Zmodernizovaný retro styl, dnes tolik populární, můžete nosit k legínám i skinny kalhotám.

{phocagallery view=category|categoryid=1143|limitstart=0|limitcount=0}