Loading color scheme

KOLEKCE AFFORDABLE LUXURY - THE SUSTAINABLE CHOICE (TRVALE UDRŽITELNÁ VOLBA)

„Pro jarní kolekci Affordable Luxury jsme zvolili barevný a pestrý projev. Díky recyklovatelným materiálům se nám podařilo vytvořit fantastickou řadu s minimálním dopadem na životní prostředí," říká Lea Rytz Goldman, vedoucí designu a nákupu společnosti Lindex. „Affordable Luxury bude přesně v duchu trendů letošního jara: výrazné barvy a kombinace grafických vzorů. Nabízí varianty do města i pro teplé prázdninové večery."

Ewa Larsson, návrhářka kolekce, ji definuje jako vyjádření jednoduchosti a elegance. Inspiraci našla v Doře Maarové, malířce, básnířce a fotografce, kterou si jako svou múzu vybral Pablo Picasso. Sám ji popsal jako krásnou a dramaticky nekonvenční. „Bylo velmi zajímavé a inspirativní představit si, co znamenalo být jedním z nejbližších přátel Dory. Mezi ty patřil i umělec a fotograf Man Ray," říká Ewa.

Pro celou řadu je charakteristické působivě volné zakončení materiálu, vrstvení, jednoduchá elegance a zároveň modernost. Jemné siluety jsou sladěny s výraznými. Zahrnuje dlouhé i ke kolenům sahající šaty, tuniky, pletené topy, tílka a kalhoty. V barevné paletě dominují zářivé barvy jako fialová nebo oranžová v kombinaci s béžovou, zlatou a černou.

{phocagallery view=category|categoryid=365|limitstart=0|limitcount=0}