Loading color scheme

Se šperky Michaely Gorcové budete na plese za něžnou vílu

Náušnice, náhrdelníky, brože i prsteny z kolekce Naturalia působí velmi subtilně a rozpoznáte v nich křídla vážek a motýlů, bobkový list i list stromu ginkgo a také květy hortenzie nebo mochyně.

„Vyrostla jsem na venkově, kde jsem trávila hodiny sledováním proudící vody v potoce, architektury květů a listů, jak letí hejno ptáků… Výsledky těchto pozorování a zkoumání přírody a jejích dějů dalo vzniknout mojí hlavní kolekci Naturalia,“ vysvětluje Michaela Gorcová.

Druhá kolekce vznikla také při každodenním pozorování. „Jednou jsem cestovala po Praze městskou dopravou, když jsem si všimla náušnic vedle stojící ženy. Náušnice tvořil odlitek dvou spirál zapletených do sebe. V tu chvíli jsem měla vizi řetízku, jednoduchého systému zamotávání článků pružin do sebe,“ vzpomíná šperkařka.

„Vždy mě zajímala možnost přecházet z plochy do prostoru a tento zájem jsem využila i při navrhování kolekce Pružiny,“ dodává.

Šperky z obou kolekcí jsou vyrobeny z nerezové oceli s různými povrchovými úpravami, které jim dodávají každá odlišnou náladu. Díky pozlacení získávají šperky punc exkluzivity, postříbřením snovou atmosféru zimní krajiny a kovový šedočerný odstín ruthenia jim dodá atraktivitu.

{phocagallery view=category|categoryid=2090|limitstart=0|limitcount=0}