Loading color scheme

Ze spolupráce značek Vista Alegre a Christian Lacroix vzešla kolekce Herbariae inspirovaná starými herbáři

LuxurytableczVISTA-ALEGRE-HERBARIAE-DEZERTN-TAL-800-K-MISKA-od-640-K-HRNEK-od-960-K-doza-od-5-920-K---image-1 V kolekci Herbariae se prolíná harmonie a kontrasty. Její originální tvary a vzory navrhl pro portugalskou značku Vista Alegre módní dům Christian Lacroix. Jeho designeři se inspirovali pěti křehkými a silnými květinami – mákem, narcisem, lotosem, jiřinou a bodlákem, které nechali ožít v kresbách jako z dávných herbářů. Každý květ je ozdoben stylizovaným okrajem a lemovaný černou linkou.

Základ kolekce tvoří černá a bílá barva. V centru pozornosti je květina. Některé kousky však doplňují pastelové barvy jako růžová, žlutá či zelená evokující akvarely. V kolekci najdete všechny nezbytné kousky jako jsou hrnky, talíře či misky. Prostřít si ale také můžete oválný podnos, originální salátovou mísu či podnos na dort. Stůl zkrášlí nepřehlédnutelné barevné dózy, roztomilá cukřenka, jedinečný svícen nebo některý z krásných podkladových talířů.

Sada Herbariae evokuje křehkou krásu, je však vyrobena z tvrdého porcelánu. Hodí se tak do myčky na nádobí i do mikrovlnky.