Loading color scheme

Elegantní outdoor dobývá velkoměsta

damskykabatthenorthfacestretchdownparkaWEBSIZE Možná ještě máte zažitou představu, že outdoor do města nepatří. To už ale dávno neplatí. Díky kombinaci pohodlných střihů, nápaditých designů a technických materiálů můžete dnes v outdoorovém oblečení směle vyrazit do víru velkoměsta. A to za každého počasí.

Za mylnou představu, že outdoor do města nepatří, nemohou ani tak funkční materiály, jako spíš celkový styl oblékání. V minulosti jsme byli tlačeni k nenápadnosti, oblečení do přírody bylo navíc velmi specifické – a to jak materiály, střihy, tak i barevností. Nosily se hlavně všechny odstíny zelené, hnědé, šedé, maskáčové vzory, kvůli volnosti pohybu byly střihy širší a člověk tak v tomto oblečení působil trošku nemotorně. Na prvním místě byla praktičnost, o pěkném vzhledu nebo dokonce o eleganci nikdo neuvažoval.

„Dnes je situace díky nejmodernějším technologiím úplně jiná. Většina materiálů je strečových, tkaniny jsou větru i vodě odolné, přitom lehké a tenké. Funkční oblečení se navrhuje tak, aby byl střih nejen pohodlný, ale samozřejmě i designově zajímavý. Výsledkem jsou elegantní modely, které mají mnohostranné využití – díky svým vlastnostem nezklamou o víkendu na výletě do přírody, a přitom se dají bez problémů nosit ve všední dny do školy nebo do práce. Nemusíte si tak například pořizovat dvě bundy, úplně stačí vybrat si jednu univerzální, ovšem s funkčními vlastnostmi,“ říká Vít Hruška z e-shopu 4camping.cz, který je zaměřený na sportovní a turistické vybavení do přírody.

Dámský kabát The North Face Stretch Down Parka je lehký a hřejivý zároveň, a to díky výplni z husího prachového peří. Svrchní voděodolná úprava vás navíc nezradí ani během deštivých dnů. Díky skvělému designu se hodí do přírody i do města. Má přiléhavý, přitom velmi pohodlný střih, který dodává příjemný pocit ženskosti.

Pánská péřová bunda Sir Joseph Kelut je určená především pro zimní sporty, ale díky dokonalému střihu se nemusíte bát ani každodenního nošení po městě v zimních měsících. Jedná se o inovovaný, úspěšný a léty prověřený model, u kterého se změnil především moderní design. A co je nejlepší? Díky uzavřené X konstrukci komor nedochází k samovolnému pohybu peří z komory do komory – díky tomu si bunda zachová svoji výhřevnost po dlouhé roky. Navíc ji celou snadno složíte do levé kapsy bundy.

S dámskými botami Sorel Explorer Carnival můžete vyrazit v chladnějších podzimních a zimních dnech na procházku do města i do hor. Jsou voděodolné, zahřejí a příjemně se nosí. Navíc mají prodyšnou membránu, pohodlnou podšívku z mikrofleecu a šněrovací zavazování, které je uchycené ve stylových kroužcích.

Dámská mikina Sensor Tecnostretch s kapucí je vyrobena z kvalitního italského materiálu, který je pružný, má skvělé termoizolační vlastnosti a zároveň je prodyšný. Díky obsahu elastanu se mikina přizpůsobí postavě a nijak neomezuje v pohybu. Materiál je rovněž odolný vůči žmolkování a oděru. Mikina je vhodná pro celoroční nošení při sportovních aktivitách, ale i ve všední dny třeba do školy. 

Dámská mikina Alpine Pro Saskia má střih kabátu a je vyrobena z pružného, velmi poddajného materiálu. Mikina je vybavena kapucí, rukávy jsou zakončené lemy a v pase oceníte praktické stahování na šňůrku. Kvalitní potisk na předním díle a výrazné druky tento model ještě oživují a dodávají mu ženský vzhled. 

Pánská košile Direct Alpine Dawson 1.0 je skvělou volbou, hledáte-li košili do chladného počasí a zároveň si přejete vypadat elegantně. Je vyrobená z příjemného, měkkého a pohodlného materiálu s trendovým bambusovým vláknem. Výhodou jsou čtyři kapsy – dvě zapínané na knoflíky a dvě na zip. Košile má anatomicky tvarované boční díly a spodní okraj.

Pletená Merino čepice Kama A121 je vyrobena z jednobarevného copánkového úpletu. Skládá se z čistě přírodních vláken. Díky vlastnostem speciálně upravené příze čepice nežmolkovatí, je příjemně hladká a snadno se udržuje. Podšívka z jemného elastického fleecu navíc příjemně hřeje.