Loading color scheme

Pět skvělých účinků, které má ruční psaní

{phocagallery view=category|categoryid=2389|imageid=8133|float=left}Proč je důležité ruční psaní? Pro někoho zastaralá metoda s sebou přináší výhody, které ocení každá (nejen kreativní) bytost. „Psaní je věda, která zapojuje celou osobnost,” říká zástupce značky Pelikan, tradičního německého výrobce kvalitních psacích potřeb. Pojďte si vyzkoušet pozitivní efekt na vlastní kůži. Pomůžete nejen rozvoji jemné motoriky, mozku, ale prokazatelně budete pozornější, podpoříte kreativitu a textu dodáte osobitost.

Dlouhotrvající spor mezi příznivci moderních technologií a tradičnějších přístupů se týká i psaní rukou. Jsou situace, kdy je počítač neocenitelný, ale pro běžné fungování je vhodnější psaní rukou. Co všechno rozvíjí a podporuje?

1. Rozvoj mozku
Podle nezávislých studií představuje klasické ruční psaní velmi důležitou složku správného rozvoje mozku. Při psaní se aktivují centra v mozku a zároveň se zapojuje skoro celé tělo. Jedná se o poměrně náročnou činnost, jejím správným osvojením se mozek vytrénuje jako u máločeho. Pokud si říkáte, že už psát umíte, nezapomeňte na pravidelný trénink. Váš mozek vás bude milovat.

Pro pohodlné psaní jsou základem kvalitní psací potřeby. Výrobky značky Pelikan mají dlouholetou tradici a řadí se mezi špičkové značky, které u svých výrobků kladou důraz na inovační trendy a vzdělávací koncepty s perfektní funkčností. Psací potřeby jsou navíc opravdu krásné, třeba klasické plnicí pero Pelikan Classic Black, které seženete na e-shopu s krásnými psacími potřebami penShop.cz za 2603 Kč.

2. Zdokonalení jemné motoriky
Věděli jste, že se při psaní zapojuje až 500 svalů? Jejich správnou koordinací, dohromady i s pokyny mozku se zabývá grafomotorika. Nestačí jen správná poloha těla při sezení, ale i pohyblivost jednotlivých kloubů paže a jejich vzájemné propojení. Rozvíjení grafomotorických funkcí je klíčové pro zdravý vývoj mozku, zejména u dětí.

3. Osobitost
Jedinečný rukopis je poznávacím znamením každého člověka. Písmo je odrazem osobnosti a jeho styl působí i na okolí. Dopisy, vzkazy nebo třeba blahopřání mají mnohem osobnější vyznění, pokud jsou psané rukou. Působí navíc důležitěji.
Styl jde vždycky pilovat. Pokud míříte k dokonalosti, sáhněte po ikonickém plnicím peru Pelikan Souverän Black-Green. Tento exkluzivní psací nástroj najedete na penShop.cz i v legendární barevné kombinaci černé a zelené. Tělo je ze skrytě průsvitné pryskyřice se zelenými podélnými pruhy s diamantově třpytivým efektem, šroubovací víčko pak z černé pryskyřice. Doplňky jsou pozlaceny 24karátovým zlatem. Ručně vyrobený velký dvoutónový 18karátový zlatý hrot s jemnými rytinami je zdobený rhodiem.

4. Perfektní soustředění
Psaní vede ke zvyšování nervové aktivity. Podle nejnovějších studií je u těch, kteří píšou rukou, mnohem silnější nervová aktivita než u těch, kteří před sebou mají vytištěný text. To vede k většímu zapojení mozku, lepšímu soustředění, zapamatování, zkrátka k opravdové koncentraci. „Až budete příště na důležité schůzce, schovejte notebook a pište si poznámky rukou. Budete překvapeni, o kolik víc si toho zapamatujete,” říká Michal Vacík, zakladatel penShop.cz, největšího prodejce psacích potřeb u nás.

5. Podpora kreativity
Ručním psaním lépe a rychleji vyjádříme naše myšlenky, a to dokonce rychleji než na klávesnici. „Je dokázáno, že při psaní slohových prací a esejí je pisatel nápaditější,” říká zástupce značky Pelikan. Pohyby prstů právě při psaní totiž aktivují mozkové oblasti spojené s myšlením, vyjadřováním a krátkodobou pamětí.

A co je na tom nejskvělejší? Že psát už umíte, takže tahle činnost přinese výsledky i bez propoceného trička a zauzlovaných nervů.

{phocagallery view=category|categoryid=2389|limitstart=0|limitcount=0}