Loading color scheme

Vyzkoušejte recepty, které se připraví skoro samy

{phocagallery view=category|categoryid=2021|imageid=6566|float=left}Nejjednodušší recepty bývají ty pečené. Pár minut sice musíte věnovat přípravě, ale až vše vložíte do trouby, máte prakticky hotovo, stačí už jen čekat. Práci vám ještě usnadní zmrazené zeleninové směsi Dione. Takovou zeleninu už logicky nemusíte omývat, loupat ani krájet, což vám ušetří další drahocenné minuty. Navíc ji můžete mít vždycky v mrazáku, takže vás nečekaná návštěva ani vlastní hlad jen tak nezaskočí. Inspirujte se následujícími dvěma recepty, které můžete snadno obměňovat.

Sýrové kapsy se špenátem a smetanou jsou výborné teplé, ale můžete si je vzít i na oběd či svačinu do práce a nemusíte je ani ohřívat. Můžete si je předem připravit i pro návštěvu jako netradiční formu jednohubek. Do hodiny jsou nachystané a potřebovat na ně budete:

500 g listového těsta
1 balení Špenátu ochuceného Dione
80 g sýra parmazán
80 ml 10% smetany na vaření
2 stroužky česneku
2 lžičky másla
vejce
cibuli
sůl
pepř

Začněte přípravou náplně. Na másle si orestujete nadrobno nakrájenou cibulku, přidáte nastrouhaný česnek a špenát, který jste si připravili podle návodu na obalu. Směs smícháme s nastrouhaným sýrem a smetanou, dochutíte solí a pepřem. Potom si rozválíte listové těsto. Vrchní polovinu kapes můžete ozdobit mřížkováním těsta, spodní část nechte plnou. Následně na plné části kapes nanášejte vychlazenou špenátovo-sýrovou náplň. Pro dokonalé spojení potřete okraj těsta rozšlehaným vejcem. Mřížkovanou část těsta položíte na těsto s náplní tak, aby se obě poloviny kryly. Nakonec všechno potřete vajíčkem a dáte zapéct do trouby při 200° C asi na čtvrt hodiny. Sýr můžete vybrat podle toho, který máte rádi. Kapsám bude slušet eidam, uzený sýr, mozzarella, niva i syrečky. Hrát si můžete i s dochucením a vyzkoušet třeba chilli, kmín nebo muškátový oříšek.

Praktických, zdravých a chutných receptů, které můžete podávat za půl hodiny, není nikdy dost. Na rybí filety zapečené se směsí Exclusive Julienne si připravte:

2 filety
1 citrón
sůl
máslo
1 balení Exclusive Julienne

Dva filety z bílé ryby pokapejte citrónovou šťávou, posolte a vložte na alobal, který jste si lehce pomazali máslem. Na filety nasypte zmrazenou zeleninovou směs Exclusive Julienne, na kterou ještě položte kousek másla. Alobal zabalte a při 180° C pečte asi půl hodiny. Pokud jste zvyklí na sytější jídlo, můžete rybu podávat třeba s bramborami.
Značka Dione nabízí kromě zeleninových směsí i různé polévkové a ovocné směsi, které při přípravě jídel oceníte každý den.

Orientační ceny výrobků:
Minestrone Dione Extra 450 g – 34,90 Kč
Kukuřice klasy řezy Dione Extra 450 g – 49,90 Kč
Špenát ochucený Dione 400 g – 16,90 Kč
Exclusive Julienne Dione 350 g – 21,90 Kč 

{phocagallery view=category|categoryid=2021|limitstart=0|limitcount=0}