Loading color scheme

10 rad jak bojovat s nástrahami zimy

Například ve státě Texas ve Spojených státech pocítili návrat zimy na severní polokouli již v minulém týdnu, kdy se teplota během několika hodin propadla z 25 stupňů na -3 stupně, ve státě Buffalo pak kolabovala doprava, kdy za jeden den napadly dva metry sněhu. V České republice meteorologové očekávají mírný nástup zimy, avšak myslivci a vodohospodáři předpovídají dlouhou a tuhou zimu s mírným nástupem.

„Určitě bych doporučoval nepodcenit prevenci a věnovat se jak ochraně svého majetku, tak hlavně zdraví“, radí pojišťovací analytik na volné noze, Jan Procházka. Silničáři doporučují brzkou výměnu letních pneumatik z letních na zimní a ve své výbavě v autech mít i řetězy, které leckdy zachrání zdraví řidičů i jejich vozidla.

Velkou pozornost by podle odborníků v sychravém počasí měli lidé věnovat svému zdraví. „Ať už formou kvalitní a vyvážené stravy s dostatkem vitamínů, například přípravky na posilnění imunity, jako je Wobenzym. Pravidelným pohybem nebo otužováním by lidé měli předcházet zranění a nachlazení z podcenění třeskutých mrazů.

A jak bojovat s nástrahami zimy?

Dbejte na to, abyste se vhodně oblékli v návaznosti na předpověď počasí
Dodržujte spánkový režim
Pijte minimálně 2,5 – 3 litry neslazených tekutin denně
Pokuste se omezit kouření
Využívejte prostředky k lepší cirkulaci krve a lymfy, například Wobenzym
Věnujte se otužování, poté pro Vás přechody mezi teplem a zimou nebudou tolik nebezpečné
Přezujte své auto na zimní pneumatiky
Mějte ve své výbavě i zimní řetězy
Alkohol zvyšuje pouze pocit tělesné teploty a nahrává úrazům
Nepřeceňujte své síly a neriskujte zbytečně při zimních sportech