Loading color scheme

Noc bílých lanýžů láká gurmety na Valašsko

„Nelze ho pěstovat, roste pod zemí a dá se najít jen „po čichu“, zpravidla s pomocí vycvičených psů nebo prasat. I proto se na trhu cena bílého lanýže šplhá až na desítky tisíc korun za kilogram. V pokrmech se lanýže používají ve velmi malém množství, přesto mu dodávají výraznou a specifickou chuť,“ vysvětluje Pavel Václavík, šéfkuchař restaurace Vyhlídka Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích, proč jsou mezi gurmány bílé lanýže takovým pojmem.

Jedinečný degustační večer plný vybraných chutí a neodolatelných vůní bude hostit zážitková restaurace Vyhlídka Spa hotelu Lanterna a vy se na jeden nezapomenutelný večer budete moct přenést do italské oblasti Piemont, celosvětově proslulého regionu vzácných lanýžů a vynikajícího vína, a podlehnout tak kouzlu této delikatesy.

Za lanýži se kuchaři vydají až do Piemontu
Užijete si menu inspirované aktuálními trendy přímo z Piemontu. Kuchaři Spa hotelu Lanterna se totiž pro ty nejlepší čerstvé suroviny vypraví na lanýžové trhy do Itálie v polovině listopadu, degustační večer se uskuteční bezprostředně po jejich návratu.

„Naše menu Noci bílých lanýžů představí typické pokrmy a speciality kuchyně Piemontu a bude dotvořeno či upraveno v inspiraci na suroviny, které tam na trzích sami vybereme a nakoupíme. Hosté se tedy mohou těšit v rámci Noci bílých lanýžů na trochu gurmánského překvapení,“ láká Pavel Václavík na pětichodové degustační menu s lanýži doplněné o snoubená vína.

Luxusní lanýžové menu doplní luxusní nabídka wellness zážitků
Už nyní však může prozradit základy menu, jimiž bude Amuse bouche v podobě sýrového košíčku s klíčky, jelení paštika a zeleninový kaviár se špenátovou houbou. Následovat bude tataráček z mladého telecího, bílý lanýž, křepelčí vejce a podmáslové chipsy. Pochutnáte si ale jistě také na hřebech večera, kterými budou hříbkové cappuccino s bílými lanýži, tajarin s máslovou pěnou, horský sýr, bílý lanýž a selečí karé z kance v sous-vide úpravě, kořenová zelenina, bramborové galette a „the must“ večera bílý lanýž. Třešinkou na pomyslném lanýžovém dortu pak bude čokoládový pařez s oříškovou zmrzlinou v lesní mlze.

Pro dokonalý zážitek z tohoto večera pak mají hosté v ceně také ubytování na noc ze 16. na sváteční den 17. listopadu ve Spa hotelu Lanterna a gurmánský zážitek mohou znásobit neomezenou relaxací v krásně vybaveném hotelovém spa, neomezeném vstupu do Wellness Horal s vyhlášeným saunovým světem a masážemi ze všech koutů světa i s krásným výhledem do přírody.

{phocagallery view=category|categoryid=2292|limitstart=0|limitcount=0}