Loading color scheme

Užijte si babí léto s Rieslingy Dr. Bürklin-Wolf

Riesling, neboli Ryzlink rýnský, je vinná odrůda, o níž se první zmínka datuje již do 15. století. Tato stará odrůda se vyznačuje především svou výraznou a nezaměnitelnou mineralitou. Ta je však charakteristicky vyvážena příjemnou ovocitostí, díky čemuž jsou Ryzlinky zpravidla neodolatelně plná bílá vína. Jejich chuť lze navíc perfektně párovat s kvalitním jídlem, a tak si můžete bez starostí vychutnat skvělé víno i k výraznějším pokrmům.

riesling-ruppertsberger-pfalz-2016 Samotné rodinné vinařství Dr. Bürklin-Wolf se zaměřuje na biodynamická vína, která si zachovávají svou přirozenou chuť a výjimečný terroir se v jejich vůni i chuti promítá mnohem intenzivněji. Vinařství byste našli v oblasti Pfalz, tedy regionu v jihozápadním Německu, rozkládajícím se kolem řeky Rýn. Jedná se o výjimečně slunečnou a teplou oblast, což se znatelně podepisuje i na chuťovém profilu Rieslingů vinařství Dr. Bürklin-Wolf. „V oblasti jsme jediní, kdo má tak bohatou nabídku různých Rieslingů. Díky tomu jsme schopni vytvářet opravdu netradiční vína,“ přibližuje sortiment Annette Siegrist, Export Director vinařství Dr. Bürklin-Wolf, při své návštěvě gala degustace vín v Kaiserštejnském paláci.

Riesling QBA trocken, Pfalz, 2017
Moderní základní Riesling vinařství Dr. Bürklin-Wolf se vyznačuje přirozenou a očekávanou suchostí, ovocitostí a tradiční svěžestí. To doplňuje živoucí plná bohatá vůně zralých jablek, meruněk a hrušek. Toto typické víno pro každodenní příležitosti je příjemně vyvážené i díky kyselince, která jeho plnost skvěle doplňuje.

Riesling Ruppertsberger, Pfalz, 2016
Tento veganský Riesling se vyznačuje především svým plným aroma žlutého ovoce doplněného o jemnost bílých květů. Příjemná kořenitost podtrhuje výjimečnou chuť Rieslingu. Kromě klasické svěží kyselinky vás čeká příjemně dlouhá a elegantní dochuť. Víno doporučujeme k asijským pokrmům či k drůbeži.

Riesling Wachenheimer Goldbächel P.C., Pfalz, 2015
Vyhlášená vinice Goldbächel se může pyšnit opravdu výjimečnými víny. Neoficiálně označovaná jako Premier Cru plodí vskutku výtečné hrozny. Tento Riesling je neobyčejně šťavnatý a přirozeně minerální. Mile vás překvapí tóny tropického ovoce, které jsou doplněny a vyváženy tradiční kyselinkou a velmi příjemnou mineralitou. V aroma ucítíte vůni šťavnatého grepu, čerstvých broskví a rozinek. Víno si vychutnejte k asijské kuchyni či rybám.