Loading color scheme

Praha je rájem outdoorářů – startuje největší evropská prodejní Výstava stanů a vybavení do přírody

Základ je pečlivý předvýběr
„Zahájení Výstavy stanů a vybavení do přírody předchází rok intenzivních příprav, kdy objíždíme výrobce, dodavatele a mezinárodní akce zaměřené na turistické a outdoorové vybavení, a vybíráme to nejvhodnější, co je v současnosti na světovém trhu k dostání. Návštěvník, který přijde do areálu PVA EXPO v pražských Letňanech, si tak může být jistý velmi dobrou úrovní nabízeného sortimentu. Každý stan, batoh, bota nebo vařič totiž prošly pečlivým výběrem týmu odborníků, který vyhodnotil, že si zaslouží, ocitnout se na této výjimečné akci. Ostatně – proto je to Výstava – přehlídka toho nejlepšího,“ vysvětluje podstatu unikátní akce celoevropského významu Jaroslav Skalka z outdoorového e-shopu www.4camping.cz, který je tradičním pořadatelem Výstavy stanů a vybavení do přírody.

Kde jinde si vlezete do 320 stanů?
Důkladným výběrem a „sítem“ odborníků letos prošlo i všech 320 stanů, které jsou na Výstavě postaveny, tak aby si je každý z návštěvníků mohl na vlastní kůži vyzkoušet a vybrat si ten, který mu nejlépe vyhovuje. Jedinečnou možnost vlézt si postupně do několika stanů a představovat si, jak se v nich bude nocovat, samozřejmě s nadšením vítají i děti.

To samé platí o „spacákovém ležení“, které je tradičně na akci připraveno. „Je to další z velkých výhod naší Výstavy. Vždyť kde jinde v prodejně si troufnete požádat prodavače, aby vám rozložil několik spacáků na podlahu, abyste si vyzkoušeli, jak se vám v nich leží? Přitom to, jak se budeme ve spacím pytli cítit, nejlépe poznáme, když si do něj skutečně vlezeme. Důležitá je šířka, střih, materiály a spousta dalších detailů. Vy ale nemusíte nic podrobně studovat z nášivek nebo návodů u produktů. Od toho je na Výstavě tým odborně vyškolených prodavačů, kteří vám jakékoli dotazy ochotně zodpoví a na místě vám poradí tak, abyste odešli s výrobkem, který bude maximálně splňovat vaše představy,“ vyjmenovává další z výhod unikátní akce outdoorový odborník a manažer Výstavy stanů Vít Hruška.

Češi dobře vědí, co chtějí
Výstava stanů je určena širokému spektru zákazníků, protože představuje všechny druhy sortimentu pro turisty, výletníky a cestovatele, v různých cenových relacích, a to od více než 250 světových výrobců!
„Outdoorový nadšenec tu najde nejnovější model trekových bot nebo čelovky, rodina vyznávající volnost dovolené s obytňákem se tady vybaví veškerým kempinkovým nábytkem a rodiče, kteří poprvé vypravují dítě na tábor, už nemusejí chodit jinam – na jednom místě na Výstavě nakoupí vše od spacáku přes batoh až po baterku…,“ říká Vít Hruška s tím, že Češi se už naučili velmi dobře rozpoznávat kvalitu a rádi si za ni i připlatí. „Všiml jsem si toho třeba loni v kempu v Rakousku, kde byla asi čtvrtina Čechů. Všichni měli perfektní stany od renomovaných značek, žádné „no name přístřešky“, které nepřežijí silnější vítr nebo déšť. A stejnou poptávku po kvalitních věcech vidíme i u našich zákazníků,“ konstatuje Vít Hruška, manažer Výstavy stanů a vybavení do přírody v pražských Letňanech, a na otázku, o co je v poslední době v sortimentu stanů největší zájem, odpovídá: „Hitem jsou přístavby ke stanům a obytným vozům, které výrazně zvětšují obytnou plochu a zlepšují komfort i ochranu před vrtochy počasí.“