Loading color scheme

Nejromantičtější májový výlet? Čtyři tipy, kam vyrazit

1. Snídaně na Máji
Pohled z vrcholku skály na meandr řeky Vltavy s typickými pokroucenými borovicemi, zdá se vám tento popis povědomý? Dost možná už jste vyhlídku Máj viděli alespoň na fotce, jedná se totiž o jedno z nejfotogeničtějších míst v Česku. Nachází se nedaleko Prahy, i proto tam bývá poměrně rušno, a to hlavně v podvečer, kdy nabízí fascinující pohled na západ slunce. Chcete-li se lidem spíš vyhnout, o některém z květnových víkendů si přivstaňte a pozorujte z Máje východ slunce. Před cestou připravte pro partnera jeho oblíbenou snídani, kterou si později společně vychutnáte. „K pozdním snídaním doporučuji Bohemia Sekt brut, který je nejlepší podávat v kombinaci se studeným jídlem. Má jemnou, svěží vůni a jeho harmonická chuť příjemně perlí na jazyku,“ radí sommelier značky Bohemia Sekt David Král.

2. Láska mezi skalami
Pamatujete si zaoblené vysoké útvary, vodopády a tyrkysově modrou vodu z pohádky Třetí princ? Přesně tak krásné prostředí naleznete v Adršpašských skalách. Při procházce si prohlédněte i známou skálu, která díky svému tvaru, připomínajícímu zamilovaný pár, získala jméno Milenci. Až vás budou bolet nohy, nasedněte do loďky a užívejte si romantickou plavbu a výhled ze skalního jezírka.

3. Uličkami romantického “MikuLOVE”
Nejen u Olomouce, ale i v Mikulově mají Svatý Kopeček. Zdolat kopec lemovaný křížovou cestou je poměrně náročné, výhled na jedno z nejkrásnějších moravských vinařských měst ale rozhodně stojí za to. Stejně krásný, jako z vrcholku, je Mikulov i při procházce malebnými zákoutími a uličkami s historickými domky. Při návštěvě nezapomeňte zavítat do některé z příjemných vináren a ochutnat tak zdejší umění ve zpracovávání hroznů.

4. Petřínská klasika
Praha jako na dlani, rozkvetlé stromy a zrcadlový labyrint. To všechno naleznete na asi nejznámějším místě spojeném s láskou, pražském Petříně. I proto zde stojí socha Karla Hynka Máchy, který pohlíží na páry šplhající se ruku v ruce nahoru směrem k rozhledně. Mladší sestru pařížské Eiffelovy věže při návštěvě rozhodně nesmíte vynechat, vyhlídka z ní je opravdu dechberoucí. Nestihli jste návštěvu Petřína na 1. máj nebo jste se zkrátka chtěli vyhnout davům? Nevadí, na rozkvetlými stromy posetý Petřín můžete vyrazit během celého května, toto místo je totiž romantické bez ohledu na datum v kalendáři.

Co přibalit na romantický výlet

Než se vydáte na májový výlet za láskou, přibalte si s sebou pár nutností, bez kterých se pořádná romantika neobejde. Do piknikového koše si sbalte deku ideálně s nepromokavou podložkou. Na zub si vezměte oblíbené ovoce, perfektně se hodí třeba maliny nebo borůvky. Absolutní trefou jsou ale jahody, které díky své barvě i chuti patří mezi afrodiziaka. Navíc skvěle ladí také se sektem, který nesmí při pikniku ve dvou chybět. Pro romantickou příležitost vsaďte na Bohemia Sekt Demi Sec nebo La Fleur, který vykouzlí tu správnou atmosféru. Pokud si chcete odpustit alkohol, ale nechcete přijít o oblíbené bublinky, doporučujeme Bohemia Sekt nealkoholický. V každém případě nezapomeňte na plastové skleničky ideálně na nožičce, ať má váš piknik styl. Do telefonu si připravte songy o lásce, ti odvážnější si mohou vzít také sbírku básní. Na vyznání v podobě poezie od Seiferta nebo Vrchlického vaše láska rozhodně nezapomene!

Tip sommeliera

Romantika i nespoutaná vášeň, nevinnost i neodolatelná touha. Pečlivě vybrané aromatické odrůdy probudí vaše nejsmyslnější představy. Bohemia Sekt La Fleur vyniká především svým jedinečným aroma. To je intenzivní, bohaté, připomínající rozkvetlé růže a muškáty v pozadí s tóny exotického ovoce. A samozřejmě také šťavnatou, plnou chutí s příjemným perlením na jazyku a delším, ovocně kořenitým závěrem. Zlatavě žlutá barva s elegantním a bohatým perlením svádí k ochutnání, ideálně ve dvou.