Loading color scheme

Barbora Poláková natáčí spolu s Evou Samkovou na Bali nový klip k písni Poď si

Zpěvačka Barbora Poláková se vrací z ostrova Bali, kde probíhalo natáčení nového klipu ke skladbě Poď si z loňského alba ZE.MĚ. Tuto exotickou destinaci si Barbora vybrala především proto, že jedním ze stěžejních prvků nového klipu je surfování. „Hlavní myšlenkou písničky i klipu je, že nevadí, když se vám něco nedaří úplně perfektně. Důležitější je pocit z toho, že to děláte s radostí a kašlete na to, co si kdo myslí.“ vysvětluje Barbora Poláková. Zpěvačka s oblibou volí netradiční formy pro přípravu videoklipů ke svým písním. Videoklip ke skladbě 2-8-5, který byl natočen na jeden záběr a živě streamován na Instagramu, získal letos hudební cenu Anděl.
 
Sama Barbora si jako svou parťačku do klipu vybrala „bohyni všech vesmírů“ Evu Samkovou. Měla pro to dva pádné důvody: „Evka totiž dává všechny sporty, o kterých jsem já vždy jen snila. Až tady mi došlo, že už to samo o sobě, je vlastně taky princip Poď si. A druhý důvod je to, že kdykoliv jsme tu písničku hráli na koncertech, vzpomněla jsem si právě na ni. Tahle myšlenka se mi pořád vracela, a tak jsem se jednou odhodlala a prostě jsem se jí zeptala, jestli by do toho šla.“
 
Snowboardistka s účastí na natáčení klipu ráda souhlasila. „Byl to nejkratší, ale zároveň nejnabitější čas na Bali, jaký jsem kdy zažila. Za šest dní jsme si užili tolik věcí a prožili tolik situací, že si to budu pamatovat napořád. Bavilo mě blbnout, ale taky surfovat, skejtovat, jezdit na koni i na motorce. Zajímavá zkušenost pro mě bylo zpívaní do kamery, nečekala jsem, že si i zazpívám a chvilku jsem si na to musela zvykat. Ale pak už to bylo v pohodě. Mám z toho všeho skvělý pocit a těším se na výsledek,“ popisuje zážitky Eva Samková.
 
Nový klip se opět poněkud vymyká běžné produkci – neměl scénář ani režiséra a vznikal v průběhu sedmi dnů nahodile podle toho, co přišlo do cesty. Za kamerou stál, jezdil i plaval Tomáš Moravec, který s Barborou točil i předchozí klip k písni Sami dva, jenž vyšel v únoru. „Postupně jsme si psali seznam, jakou situaci by ještě bylo dobry natočit. Vznikala tak spousta situací, které by se kromě surfování dopředu ani nedaly naplánovat,“ říká Poláková.
 
Klip ke skladbě Poď si bude zveřejněn v druhé půlce května. Barbora Poláková již nyní plánuje přípravu dalšího klipu k písni Kdyby, který se bude natáčet na létacím stroji.