Loading color scheme

NOHY JAKO ZNOVUZROZENÉ! INSPIRUJTE SE PŘED LÉTEM TIPY NA PÉČI Z FRAGONITA

Představa obléct si krátkou sukni nebo nazout sandály najednou vypadá jako ta nejhorší volba. Léto ale navlečená v džínách a kozačkách nevydržíte, tak překonejte lenost a udělejte pro své nohy, které toho musí každý den tolik snášet, něco hezkého. Ve Fragonitu vám spěcháme na pomoc s těmi nejúčinnějšími tipy, díky kterým budete opět vypadat dokonale!

Zvláčňující koupel
Přestože jsou hroši roztomilá zvířátka, hroší kůži na nohou nechce mít nikdo. Suchá a rozpraskaná pokožka na patách je na dotek tvrdá jako kámen a při chůzi může způsobovat i bolest. Předtím, než sáhnete po škrabce nebo pemze, nezapomeňte své nohy odměnit uvolňující koupelí. Ta je zbaví napětí a především zvláční kůži, kterou budete chtít odstranit. Nejlepší je teplou vodu obohatit troškou klasické koupelové soli. Ve Fragonitu naleznete jemné soli Scottish Fine Soaps s vůní květin a ovoce nebo přírodní minerální soli od Fikkerts.

Dočerpejte vláhu
Možná to netušíte, ale pokožka na nohou vyžaduje stejnou péči, jako ta na obličeji. Obzvlášť po odstranění tvrdé kůže budou vaše paty prahnout po hydrataci. Zvolte výživný tělový krém nebo balzám určený přímo na nohy. Za vyzkoušení stojí třeba ten od italské značky Erbario Toscano, který obsahuje olivový a slunečnicový olej, vodu z olivových listů a mentolové krystaly nebo mandlový zázrak od Panier des Sens, jenž díky výtažku ze sladkých mandlí pokožku zklidní a intenzivně vyživí.

Nohy je nejlepší hydratovat přes noc, kdy z nich nebudete krém stírat. Doporučujeme nanést silnou vrstvu a poté nohy zabalit do igelitových pytlíků a tlustých ponožek. Ráno se budete cítit jako znovuzrozená!

Pryč s odumřelými buňkami!
Škrabku na vysušené paty můžete střídat s peelingem, který je na odstraňování staré kůže opravdovým přeborníkem. Stejně tak je ale dobré masírovat pokožku celých nohou, která po zimě ztratila svou pružnost. Na vzniku celulitidy se samozřejmě podílí spousta faktorů, pravidelnou masáží si však můžete výrazně přilepšit. Skvělým bojovníkem proti celulitidě je káva, v níž obsažený kofein stimuluje krevní oběh. V naší nabídce najdete hned několik variant kávových peelingů Bean Body, které navíc obsahují i vitamín E, mořskou sůl a kokosový olej, po němž bude vaše pokožka krásně hebká. Skvělých výsledků dosáhnete i s peelingem Lovea, v němž se nachází sůl z Mrtvého moře a extrakt z pomerančových slupek.

Není vám manipulace s peelingem příjemná? O něco pohodlnějším řešením jsou peelingová mýdla, která můžete jednoduše odložit na mýdlenku. Pokud fandíte praktičnosti, jistě vás potěší peelingová mýdla na provázku od Somerset Toiletry, která můžete zavěsit na háček přímo ve sprchovém koutě.

Předejte radost z péče o nohy i svým nejbližším! Krásné dárkové sady od britské značky Baylis & Harding obsahují tělové mléko obohacené o vitamíny A, B a C, krystalky do vodní lázně a pohodlné měkké ponožky, které pomohou zvýšit hydrataci pokožky.