Loading color scheme

Šampaňské Piper-Heidsieck sbírá zlaté medaile

Soutěž Mundus Vini založila před patnácti lety společnost Meininger Verlag a stala se z ní jedna z nejvýznamnějších vinařských soutěží v celosvětovém měřítku. Mezinárodní porota vysoké odbornosti, v níž zasedají enologové, producenti vína, profesionální obchodníci s vínem, špičkoví sommeliéři a novináři z oboru, hodnotí vína, šumivá vína a alkoholizovaná vína ve slepých ochutnávkách.

Všichni porotci jsou osobnosti vinařského odvětví. Jejich know-how i odborné znalosti ohledně vína pomohly vybudovat tuto soutěž a přispěly k tomu, aby se stala celosvětově proslulou. Vína jsou při ochutnávkách seřazena podle kategorie produktu, původu, kvality a chuti a hodnotí se podle stobodového žebříčku Mezinárodní organizace pro révu a víno (OIV), který uznává také Mezinárodní unie enologů (UIOE).

Champagne Charles Heidsieck
Značka s původním jménem Champagne Charles-Camille Heidsieck byla založena v roce 1851 a prakticky od samého počátku u ní dominovala snaha o co nejvyšší kvalitu. Přední světoví odborníci řadí tento vinařský dům k šampaňské špičce. Tom Stevenson, velký znalec a uznávaný kritik šumivých vín, hodnotí nejvýše v celé Champagne tyto domy: Krug 98, Charles Heidsieck 97, Dom Pérignon 97 a Roederer 97. Veškerý sortiment Charles Heidsieck navíc představuje skvělý poměr kvality a ceny. Jejich základní šampaňské Brut Réserve je dle Stevensona vůbec nejhodnotnější champagne napříč všemi kategoriemi. Je nádherně toastové, bohaté a měkké, a to díky vysokému podílu rezervních vín. Chválou nešetří ani Richard Juhlin, dle něhož je Charles Heidsieck Brut Réserve jedno z nejlepších neročníkových šampaňských.