Loading color scheme

Vychytávky na hory, bez kterých se neobejdete!

Bezpečnost na sjezdovce je na prvním místě
Proto by se pořízení bezpečnostních prvků nemělo přecházet argumenty typu, celý život jsme lyžovali v čepici a nic se nestalo. Dovolené strávené v lyžařských areálech se staly v posledních letech velmi populární, a to sebou přináší i zvýšený počet lyžařů a riziko nechtěných střetnutí a pádů. Navíc sama technika lyžování a technologie výroby lyží se stále vyvíjí a tím se tento sport výrazně zrychlil. Ač můžete jezdit sebeopatrněji, styl druhých neovlivníte. Stačí jeden nezkušený nebo nezodpovědný lyžař, který přecení své schopnosti a v ten moment vám například helma, pomůže předejít zbytečnému úrazu.

I když u nás oproti zahraničí zákon nenařizuje povinnost nosit helmu při provozování zimních sportů, je ve vašem zájmu helmu nasadit. Právě úrazy hlavy bývají jedněmi z nejvážnějších zranění ze sjezdovek. U sportovních helem jde tedy primárně o bezpečnost, ale na trhu rozhodně naleznete i designově zajímavé kousky, které skvěle vyladí váš outfit. Typ vybírejte samozřejmě podle velikosti. Musí dobře sedět, mít správně zvolené polstrování, ale zároveň netlačit. Odvětrání helmy by mělo být řešeno větracími otvory, které prochází skrz helmu, a tak zabezpečují cirkulaci vzduchu. Ve Fashion Arena Prague Outlet se můžete přijít poradit a helmu rovnou vyzkoušet například do obchodu Rip Curl. Helma Smith, obchod Rip Curl, Fashion Arena Prague Outlet, původní cena 2699 Kč, outletová cena 1889 Kč.

Ochranné brýle jsou nedílnou součástí zimní sportovní výbavy. Oči chrání před zraněním, ale i před UV zářením. Navíc zásadně pomáhají zlepšit vidění ve zhoršených světelných podmínkách nebo zlepšit orientaci při silném sněžení. Ovšem nejsou brýle jako brýle. Nabídka výrobců je velmi široká a vlastnosti jednotlivých brýlí se diametrálně liší. Co by vás, ale mělo zajímat je správná velikost brýlí, odolnost vůči zamlžení, světelná propustnost a kompatibilita s helmou. Osobní výběr určitě nepodceňte a navštivte renomované výrobce, kteří vám zaručí kvalitu. Ve Fashion Arena Prague Outlet naleznete lyžařské brýle například u značky Salomon. Lyžařské brýle Salomon, Fashion Arena Prague Outlet, původní cena 1690 Kč, outletová cena 1180 Kč.

Zmrzlé a prochladlé ruce vždy znepříjemňují pobyt na sjezdovce. Proto na rukavicích nešetřete a zvolte vyšší model. Kvalitní rukavice by měly ruce dobře zateplit, ochránit je před sněhem, deštěm i větrem. Zároveň však odvést vlhkost a pot od pokožky a udržet tak ruce v suchu a teple. Nepromokavost a dostatečná prodyšnost jsou hlavní aspekty pro maximální spokojenost. Pokud rukavice promokne, bude vám v ní zima bez ohledu na kvalitu zateplení. Velikost by měla být pouze o málo větší, než je vaše ruka, nesmí ale zase tlačit, ani omezovat pohyb prstů.  Při pobytu na sjezdovce jistě oceníte řadu praktických a funkčních detailů. Velkým pomocníkem je například touchscreen provedení prstů, díky němuž můžete ovládat dotykové displeje mobilních telefonů či tabletů. Takové naleznete například ve Fashion Arena Prague Outlet v obchodě Rip Curl. Rukavice Level, obchod Rip Curl, Fashion Arena Prague Outlet, původní cena 1399 Kč, outletová cena 699 Kč.

Vychytávky, které přinesou komfort a pohodlí
Pro inspiraci jsme pro vás ještě připravili přehled vychytávek, které sice nejsou nezbytně nutné, ale pobyt na horách je s nimi jednoduší a příjemnější. Jednou můžete potřebovat baterku při nočním lyžování. Přesně pro tyto případy stačí vytáhnout čelovku značky Hannah. Svítilna Hannah, Fashion Arena Prague Outlet, původní cena 749 Kč, outletová cena 569 Kč. Podruhé vám sjezd zkomplikuje sněhová vánice natolik, že raději zastavíte na svačinku a hrnek čaje. O zahřátí se postarají termohrnky, které udrží nápoje teplé i když venku mrzne až praští. Termohrnek Helly Hansen, Fashion Arena Prague Outlet, původní cena 890 Kč, outletová cena 620 Kč. Termohrnek Tatonka, obchod Hannah, Fashion Arena Prague Outlet, původní cena 539 Kč, outletová cena 369 Kč. Praktický box na svačinu naleznete u značky Alpine Pro, Fashion Arena Prague Outlet, původní cena 599 Kč, outletová cena 299 Kč. Jízdu na svahu vám také zpříjemní například šátek chránící před nárazy větru a vdechování studeného vzduchu. Šátek Air hole, obchod Rip Curl, Fashion Arena Prague Outlet, původní cena 850 Kč, outletová cena 499 Kč. Výhled na horském vrcholku můžete prožít se svou oblíbenou hudbou, díky sluchátkům Scullcandy, obchod Rip Curl, Fashion Arena Prague Outlet, původní cena 2499 Kč, outletová cena 1249 Kč.