Loading color scheme

Marie Rejfová

Marie Rejfová, narozená v 1979 v Jičíně, je absolventkou oboru kostýmní výtvarnictví na DAMU, bakalářská studia ale absolvovala na umělecké škole v Amsterodamu. Vlastní značku vede od roku 2015 se zaměřením na vysokou módu, po velmi úspěšných spolupracích na designu, vzorech a technologiích se značkami jako Viktor & Rolf, Denham the Jeanmaker, Tigerhill, Puma Black Label či Zoe Karssen. Je supervizorkou brandu MaxMara. Jako designérka spolupracovala též s kultovní značkou Oilily či s Národním baletem Amsterdam. Je držitelkou významných ocenění, například Award Design Lingerie 2004, Award for Best Sport Inspired Wedding Dress na výstavě “Ja, ik Will” Museum Art Pavilion Nieuwe Roden 2005 či ceny Munich Design Award z roku 2005.

Protože jedna z klíčových hodnot brandu ma re-ams je závazek používat udržitelné materiály, je 75% kolekce vyrobeno z recyklovaných a bio materiálů, přičemž Rejfová plánuje v blízké budoucnosti své kolekce vyrábět z recyklovaných materiálů ze 100%. Vzhledem ke své zainteresovanosti v ochraně životního prostředí je Marie členkou projektu na vyčištění oceánů www.theoceancleanup.com a část svých příjmů této nadaci také pravidelně věnuje.
Marie představuje své vlastní, na míru dělané vypalované vzory, kdy synonymem jejích kolekcí je sofistikovanost, za použití exkluzívních látek a precizních, dokonalých střihů.

Kolekce WA 2018

Její nejnovější kolekce zkoumá vztah mezi východní střídmostí a západní hojností, kde kloubí sebevědomou femme fatale se skromnou a nedokonalou krásou. Kousky jsou navíc snadno kombinovatelné pro vysoce elegantní i neformální look.