Loading color scheme

Dione – Vyzkoušejte nové recepty a ušetřete spoustu času

Ten na „Hříšné maso“ zní poměrně exoticky, opak je ale pravdou. Není to sice ani úplně klasický recept, skládá se ale z běžně dostupných surovin, tak si ho zkuste uvařit.

Na 4 porce si připravte:

  • 500 g kuřecího masa
  • 2 balení Bramborová s hříbky Dione
  • 15 dkg plátků anglické slaniny
  • 1 vejce
  • 1 stroužek česneku
  • strouhanku a mouku na obalování
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • máslo

{phocagallery view=category|categoryid=1872|imageid=6183|float=right}V hrnci si nejdříve rozpusťte máslo, vysypte ze sáčku zmrazenou směs Bramborová s hříbky Dione a krátce orestujte. Naklepejte si kuřecí maso, potřete ho rozetřeným česnekem, osolte, opepřete a nechte chvíli odležet. Poté odleželé maso obalte v mouce, vejci, strouhance a do zlatova osmažte na oleji. 

Mezitím si do zapékací mísy rozložte anglickou slaninu, na ni položte osmažené maso a nahoru navrstvěte orestovanou zeleninovou směs Bramborovou s hříbky Dione.

Na závěr přidejte sůl, pepř a dejte zapéct do trouby při 200° C na asi 20 minut.

Tip: Zkuste podávat s dipem z bílého jogurtu, česneku, soli a pažitky. 

Pokud čekáte hosty a rádi byste připravili víc než jen obyčejné chlebíčky, zkuste špenátový závin. Jeho velkou výhodou je, že si ho můžete připravit předem, skvěle totiž chutná i studený. Takže až přijdou hosté, nebudete se muset zdržovat vařením, všechno si totiž nachystáte dopředu.

Na 8 porcí špenátového závinu budete potřebovat:

  • 500 g libového hovězího nebo vepřového mletého masa
  • 1 balení listového těsta
  • 1 balení listového špenátu Dione 400 g
  • 1 balení sýra mozzarella
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • 1 velké rajče
  • 1 cibuli
  • strouhanku
  • sůl
  • pepř
  • provensálské koření

{phocagallery view=category|categoryid=1872|imageid=6191|float=left}Na rozpáleném oleji zpěníte cibulku, přidáte rozdrcený česnek a listový špenát Dione 400 g připravený dle návodu na obalu. Libové maso osmahnete na pánvi, osolíte, opepříte, přidáte provensálské koření a lehce ho orestujete. Poté smícháte orestované maso se špenátem a necháte vychladnout. Mezitím si rozválejte listové těsto, které pak posypte trochou strouhanky. Následně na těsto pokládejte vychlazenou špenátovou směs. Na špenátovou směs poklaďte na tenko nakrájené plátky rajčat (bez dužiny) a tenké plátky mozzarelly. Nakonec všechno zatočte jako závin, potřete vajíčkem a dejte zapéct do trouby při 180° C na asi 30 min.

Zmrazené směsi vám práci v kuchyni opravdu usnadní. S náročnými recepty jako je třeba svíčková, vám ušetří spoustu času. Místo škrábání, loupání a krájení kořenové zeleniny, totiž můžete jednoduše použít pytlík Pod svíčkovou proužky Dione 350 g. Pokud upřednostňujete rychlá jídla, zeleninové směsi se vám budou hodit do těstovinových salátů, hustých polévek nebo na pánvičku k masu. Zmrazené směsi ale překvapivě oceníte i při přípravě dezertů. Stačí rozehřát a lehce osladit Lesní směs Dione 200 g, ze které se vytvoří hustá omáčka. Tu pak můžete podávat k jednoduchým moučníkům nebo ke zmrzlině.

Orientační ceny vybraných produktů:

  • Špenát listový Dione 400 g - 16,90 Kč
  • Listový špenát řezaný Dione 400 g krabička – 16,90 Kč
  • Pod svíčkovou proužky Dione 350 g – 12,90 Kč
  • Bramborová s hříbky Dione 350 g - 24,90 Kč
  • Lesní směs Dione 200 g - 39,50 Kč
  • Minestrone Dione Extra 800g – připravujeme pro Vás

{phocagallery view=category|categoryid=1872|limitstart=0|limitcount=0|float=left}