Loading color scheme

Kaki Persimon Bouquet – „Pokrm bohů“ a netradiční recepty na vašem stole

Jedním z nejsnadnějších receptů je tzv. „kaki Persimon svačinka“. Stačí rozdrobit kakaové sušenky, umístit je na dno misky nebo skleničky, zalít rýžovou kaší a ozdobit nakrájenými plody kaki.

Výhodou je, že svačinka je výborná teplá i vychlazená, takže si ji můžete připravit předem. Dalším skvělým receptem je „sladké kaki Persimon carpaccio“. To určitě zkuste připravit pro nějakou návštěvu, je velice jednoduché a přitom efektní. Na jednu porci budete potřebovat:

1 ks kaki Persimon Bouquet
hroznové víno
borůvky
maliny
granátové jablko a další ovoce dle chuti
meduňku
med

Základem je nakrájet omyté kaki Persimon na opravdu tenké plátky. Ty pak pokladete na talíř, přidáte zbylé ovoce, které také nakrájíte na plátky a posypete zrníčky z granátového jablka a pokrájenou meduňkou. Celé dílo dle chuti dozdobíte medem a můžete podávat. Ovocné carpaccio je v podstatě moderní verze ovocného salátu, kterou své přátele určitě ohromíte.
To, že je kaki sladké ovoce neznamená, že z něj nelze připravit hlavní jídlo. Vynikající je např. v omáčce na špagety. Na její přípravu si přichystejte:

2 ks kaki Persimon Bouquet
400 g mletého hovězího masa
1 cibuli
1 mrkev
3 stroužky česneku
špagety
parmazán
sůl, pepř, oregano, chilli

Na olivovém oleji osmahnete cibulku, přidáte nastrouhanou mrkev, na kostičky pokrájené kaki Persimon a prolisovaný česnek. Směs dobře promícháte a po chvilce přidáte mleté maso, špetku chilli, osolíte a opepříte. Za občasného míchání dusíte asi 10 minut pod pokličkou. Špagety si připravíte podle návodu, na talíři z nich vytvoříte hnízda, navrch dáte masovou směs, posypete hoblinami parmazánu a zastříknete olivovým olejem. Nemějte strach, směs není sladká, kaki Persimon pouze dodá méně tradiční, ale velice zajímavou chuť. Vyzkoušejte sami!

Dalším slaným pokrmem je „zapečené kaki Persimon se sýrem a ořechy“. Na tento recept budete potřebovat:

2 ks kaki Persimon Bouquet
lžičku cukru
20 g sýru rokfór nebo hermelín
20 g sýru parmazán
20 g sýru niva
lžíci medu
vlašské ořechy
hroznové víno

Kaki Persimon Bouquet si omyjete a nakrájíte na 1 cm silné plátky. Ty vyskládáte do pečící misky, lehce posypete cukrem a pečete v troubě pár minut při 180°C. Po vyjmutí z trouby na kaki Persimon nasypete směs sýrů, ořechy a dozdobíte hroznovým vínem. Vše nakonec přelijete medem. A ukázkový předkrm je na světě!

Vyzkoušejte některý z receptů a zařaďte kaki Persimon Bouquet do svého jídelníčku. Kaki Persimon Bouquet má totiž skvělé nutriční hodnoty, obsahuje vysoký podíl vlákniny, vitamínů a minerálních látek. Plody kaki Persimon Bouquet jsou k dostání např. v obchodní síti Kaufland, Globus a v kamenných maloprodejnách. Poznáte je snadno podle modrozelené etikety Persimon Bouquet.

{phocagallery view=category|categoryid=1692|limitstart=0|limitcount=0}