Loading color scheme

RESERVED Joyful

Kolekce-Joyful-EcoAware-od-Reserved-pdfStrnka1Obraz0002 Nové trendy v eko stylu? Není problém. Reserved nově přináší kolekci jaro/léto 2020 vyrobenou z recyklovaných a organických materiálů. RESERVED se soustředí nejen na nejžhavější módní trendy ze světových přehlídkových mol, ale především neustále pracuje na nových metodách výroby oblečení a doplňků ekologičtějším způsobem. To se provádí použitím inovativních technologických řešení založených mimo jiné na využívání spotřebního odpadu (například plastových lahví), uzavření výrobního cyklu, snižování spotřeby vody a energie a snížení emisí skleníkových plynů. Proto se na výrobu nejnovější kolekce použila jak organická, tak recyklovaná bavlna, stejně jako recyklovaný polyester, ekologická viskóza Lenzing ™ EcoVero ™ z eukalyptu, bukové a smrkové dřevo, materiál Lyocell-Tencel ™ jemný pro kůži a Eastman Naia ™ z dřevní buničiny - hypoalergenní materiál, který je měkký na dotek.

Kolekce-Joyful-EcoAware-od-Reserved-pdfStrnka1Obraz0003 Oblečení z této kolekce je vzdušné, což podtrhuje i jeho jednoduchý střih. Kolekce Joyful #EcoAware se nese v módních odstínech fialové a zelené (mátové a limetkové) stejně jako klasické bílé a béžové. Jednotné barevné schéma narušují jemné květinové potisky na šedém pozadí a abstraktní lineární vzor inspirovaný přírodou. Průhledný kabát, moderní košilové šaty, tričko s krátkým a vypovídajícím sloganem „I am Real“, bunda nebo dámský oblek jsou skvělými příklady toho, jak mohou být trendy šetrnější k životnímu prostředí.

V kampani ke kolekci RESERVED Joyful #Eco Aware na období jaro/léto 2020 září Naomi Chin Wing. Modelka pocházející z Trinidad a Tobago již několik let útočí z módních přehlídkových mol v Paříži a New Yorku a chlubí se portfoliem, které zahrnuje focení pro ty nejdůležitější módní časopisy. Nově je ambasadorkou nové linie Reserved, která ctí ekologické materiály a technologie.

Kolekce Joyful #EcoAware je součástí strategie ECO AWARE zavedené společností RESERVED, která podporuje udržitelný rozvoj. Prvními kroky značky byla výroba kolekcí označené značkou Eco Aware a uvedení kolekce Premium Sustainable.

V letošním roce představí značka program For People For Our Planet, který si klade za cíl vyřešit problém ekologické výroby energie a řádného hospodaření s vodou, který má v příštích letech zajistit, aby 30% továren v jižní Asii pracovalo pod novými pravidly. Za tři roky bude podle plánu pokryto 100% denimových továren a do roku 2025 bude polovina oblečení značky Reserved vyrobena podle pravidel ECO AWARE. Díky programu For People For Our Planet sníží RESERVED svou uhlíkovou stopu až o 15%!

Společnost již nějakou dobu vede školení pro designéry v oblasti udržitelného designu, zřídilo se oddělení CSR a recyklují se kartonové obaly, v nichž jsou dodávány objednávky z online obchodu, které jsou následně znovu použity nebo recyklovány.