Loading color scheme

Vyžeňte nudu z kuchyně se dvěma originálními recepty plnými lahodné zeleniny!

Na krůtí medailonky na šalotkách se špagetami z černých fazolí budete potřebovat:

200 g krůtího masa (prsní řízky)
3 až 4 šalotky
100 g špaget z černých fazolí
1 oranžovou papriku
olivový olej
sůl
pepř

Krůtí řízky nakrájejte na menší kousky, osolte, opepřete a nechte chvilku odpočinout. Šalotky s česnekem oloupejte a nakrájejte na plátky. Nasypte je do rozpálené pánve a zakápněte olivovým olejem. Chvíli restujte a poté přidejte maso, které nechte zezlátnout. Na pánvi s trochou oleje pak samostatně orestujte papriku nakrájenou na proužky. Do hrnce přidejte trochu vody, krátce povařte Český hrášek Dione 350 g a slijte. Uvařte špagety, slijte a poté dobře promíchejte s ostatními surovinami. Osolte a opepřete podle chuti a můžete servírovat.


Sýrová kapsa se špenátem a smetanou se hodí na svačinu, jako zpestření na oslavy nebo nenáročný oběd do práce. Jestli ji rozpečete nebo se na ni vrhnete za studena, už je jen na vás. Na recept si připravte:

1 balení Špenátu ochuceného Dione 400 g
500 g listového těsta
80 g parmazánu (nejlépe strouhaného)
80 ml smetany na vaření 10 %
2 stroužky česneku
2 lžičky másla
cibuli
vejce na potření těsta
sůl
pepř

Nejdříve si připravte náplň do kapsy. Na másle orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte Špenát ochucený Dione 400 g připravený podle návodu na obalu a nastrouhaný nebo promačkaný česnek. Směs smíchejte s nastrouhaným sýrem, smetanou a dochuťte solí a pepřem. Mezi tím rozválejte listové těsto. Polovinu z obdélníkového tvaru těsta můžete upravit tak, aby vznikly mřížky. Stačí je vykrájet tvořítkem nebo nožem. Na druhou polovinu těsta naneste zchladlou náplň a přeložte ji mřížkovanou částí těsta. Obě části těsta spojte tak, aby vznikla kapsa nebo klasická těstová „nohavice“. Potřete těsto rozšlehaným vajíčkem a nechte zapéct na 200 stupňů po dobu zhruba čtvrt hodiny, následně můžete podávat.

{phocagallery view=category|categoryid=2402|limitstart=0|limitcount=0}