Loading color scheme

Svatební účesy: Kdy a jak začít plánovat?

Měsíc před svatbou
Ano, již měsíc před svatbu byste měla začít pomalu jednat. Měla byste mít jasno v tom, jak se v určitých úpravách vlasů cítíte, a podle toho se zařídit. Uvědomte si, jaký střih vlastně chcete. Láká vás kratší sestřih, protože tak se cítíte lépe? Vezměte do ruky katalogy a najděte inspiraci. Nebo si chcete spíše nechat vlasy prodloužit? Zjistěte si všechny varianty prodlužování vlasů, a pak důkladně promyslete, která je pro vás nejvhodnější. A hlavně – přizvěte si k tomuto rozhodování své kamarádky. Budou mít poradní hlas, a navíc se jistě pobavíte.

3 týdny před svatbou
Teď je nejvhodnější doba si vybrat správnou kadeřnici. Pokud máte již svou oblíbenou, máte vyhráno. Pokud ne, vrhněte se na recenze na internetu, a hledejte. Zkonzultujte s ní svou představu a nechte si poradit s doladěním detailů, jistě bude vědět, jaký typ střihu či provedení účesu bude vašemu typu obličeji slušet. Nejčastější volbou na svatbu jsou účesy pro polodlouhé vlasy, takže se můžete nechat inspirovat i v salonu.

2 týdny před svatbou
Tato doba je nejvhodnější pro zvolení správné barvy na vlasy. Není nic horšího, když máte na svatbě odrostlou barvu u kořínků, nebo celkově vybledlou barvu. 14 dní předem je ideální čas na barvení. Pokud byste totiž nebyla s výsledkem až tak úplně spokojena, je stále čas na opravu a vyzkoušení jiného odstínu. Chvíli před svatbou už byste byla nervózní a mohla zvolit zbrkle – a poté už by čas na změnu nebyl.

1 týden před svatbou
Už se vám to blíží, a je tak načase zkouška svatebního účesu. Nejčastější volbou jsou stále vysoké drdoly a výčesy. Teď máte možnost vyzkoušet, jak by taková varianta seděla vám, a hlavně jak byste se s takovým účesem cítila. Nebojte se v průběhu vytváření účesu říci své kadeřnici svůj názor, pokud se vám bude zdát, že se necítíte dobře. Právě od toho se koná svatební zkouška, abyste se obě názorově sešly a vybraly klidně i 2 nebo 3 svatební účesy, mezi nimiž se rozhodnete.

Jeden den před svatbou
Nenechávejte mytí vlasů na svatební den, ale umyjte si je den předem. Tak budou vaše vlasy na druhý den poddajnější a přizpůsobivější, jelikož nebudou tak hladké, jako ihned po umytí, ale vypadat budou na pohled stále skvěle. Nezapomeňte vlasy vyfoukat hlavou dolů a použít pěnové tužidlo pro získání objemu. Do druhého dne tak uchrání svoji strukturu a pro vytváření finálního účesu budou dokonale připraveny.

Jaké svatební účesy se vám líbí?

Zdroj obrázku: Irina Tarzian / Shutterstock.com